Sport verbindt en daarom worden er in het Nederlandse volleybal diverse acties opgezet om steun te betuigen aan Oekraïne. Zo riepen de mannen van Amysoft Lycurgus hun fans op om naast iets blauws, ook wat geels aan te trekken tijdens de wedstrijd tegen RECO ZVH en Heren 1 van ComputerPlan VCN lanceert een actie waarbij elk punt geld waard is. Hieronder vind je een verzameling van mooie acties vanuit het Nederlandse volleybal voor Oekraïne.

Katya uit Oekraïne traint mee met VCE/PSV Eindhoven
VCE/PSV Eindhoven heeft afgelopen week de Oekraïense Katya van 14 jaar oud uitgenodigd voor een training. Katya was op bezoek bij haar familie in Nederland toen de oorlog in Oekraïne uitbrak. Zij en haar familie konden niet meer terug en zijn daarom in Nederland gebleven. Katya wil haar hobby blijven uitoefenen en daarom heeft ze afgelopen week haar eerste training gehad bij MC1 van VCE/PSV Eindhoven.

De communicatie was in het begin lastig, maar zodra er een bal aan te pas kwam ging het vanzelf. Gedurende het seizoen is iedereen die vanuit Oekraïne is gevlucht welkom om kosteloos mee te trainen bij VCE/PSV. Op die manier wil de club Oekraïense volleyballers zo goed mogelijk faciliteren. Daarnaast hoopt ze met deze actie ook andere verenigingen te inspireren.

Blauw én geel bij Amysoft Lycurgus
De mannen van Amysoft Lycurgus riepen hun supporters op om naast iets blauws ook iets geels mee te nemen naar de wedstrijd tegen RECO ZVH. En dat niet alleen, in samenwerking met Tres Bien / Maxmillian Lammertjes zijn tijdens de wedstrijd paaseitjes uitgedeeld. Per kilo die is uitgedeeld heeft Tres Bien €10 euro gedoneerd. Tot slot werd er door de spelers van Lycurgus natuurlijk ook opgeroepen om te doneren op Giro 555.

Racen voor Oekraïne bij USV Protos
Vandaag, zaterdag 19 maart, is het relatiedag bij USV Protos. Deze dag staat in het teken van familie en vrienden én het betuigen van steun aan Oekraïne. Gedurende de dag wordt zoveel mogelijk geld opgehaald voor goede doelen, waaronder Oekraïne. Zo is er een stormbaan waarop je voor een kleine bijdrage mag racen om de snelste tijd neer te zetten. Daarnaast worden er lekkernijen en stekjes verkocht. De helft van de opbrengst gaat naar Oekraïne en de andere helft gaat naar een ander goed doel.

Elk punt telt bij VCN
Elk punt is geld waard. Met die actie in gedachten speelde ComputerPlan VCN Heren 1 afgelopen zaterdag tegen Taurus Heren 1. Toeschouwers konden kiezen uit een donatie van 5 of 10 cent per punt. Daar hield het niet op, want ook nog eens 25% van de baromzet gaat naar Giro 555.

Geen entree, maar een vrijwillige donatie bij ARBO Rotterdam/FAST
Ook ARBO Rotterdam FAST wilde, samen met haar achterban, een steentje bijdragen. Afgelopen zondag heeft de club geen entree gevraagd voor de wedstrijd tegen Apollo 8. Wel werd er opgeroepen om een vrijwillige donatie te doen bij het lokale initiatief ‘Help Ukraine’. Daarnaast was het ook mogelijk om kleine hulpmiddelen in te leveren. Denk hierbij aan paracetamol, zakmessen en houdbare voeding.

50% opbrengst kaartverkoop bekerfinales voor Oekraïense Volleybalbond
De finales van het nationale bekertoernooi worden dit jaar gespeeld op maandag 18 april (tweede paasdag) in de Van der Knaaphal in Ede. De ticketverkoop is inmiddels gestart en 50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan de Oekraïense Volleybalbond. Een extra goede reden om vandaag nog een ticket te kopen!

Koop hier je tickets voor de Nationale Bekerfinales.

Foto: Arbo Rotterdam FAST dames 1

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn