Sarah van Aalen is een van de twintig internationale volleybalsterren, die zich inzetten voor 1% Movement. Dat is een initiatief van Let's Keep The Ball Flying (LKTBF), de organisatie die met deze ‘beweging’ het volleybal wereldwijd toegankelijker wil maken om daarmee ook sociale impact te creëren. De speelsters dragen met 1% van hun jaarsalaris financieel bij aan de actie.

Let's Keep The Ball Flying is een charitatieve organisatie, die zich inzet om meer mensen ongeacht hun achtergrond en waar ook ter wereld te laten volleyballen. De campagne 1% Movement is daar een uitvloeisel van. De LKTBF is opgericht door de Nederlander Lesley de Jonge, die na zijn periode als bondscoach van Nepal besloot deze missie op te pakken.

Het stimuleren van volleybal overal ter wereld heeft een tweeledig doel. “We willen met onze initiatieven positieve verandering creëren en de kracht volleybal is daarbij de katalysator”, aldus De Jonge.

Betrokkenheid

Nu al hebben twintig vooraanstaande volleybalhelden zich achter 1% Movement geschaard. Naast Sarah van Aalten zijn dat onder anderen de speelsters Jordan Thompson (VS), Kimberly Drewniok (Dui), Kiera van Ryk (Can), Anthi Vasilantonaki (Gri), Tijana Boskovic (Ser), Magdalena Stysiak (Pol), Gabi Guimaraes (Bra), Zehra Gunes (Tur) en de Italiaanse coach Giovanni Guidetti. Eerder deze maand werd het initiatief onder leiding van Thompson gelanceerd. “Het volleybal heeft mijn leven gevormd en door nu iets terug te geven aan het volleybal, heb ik een nieuw doel. Ik nodig iedereen uit om ons op deze reis te vergezellen”, aldus de Amerikaanse.

Alle beetjes helpen

Ook Sarah van Aalen ( op de foto onder met Lesley de Jonge) sluit zich van harte aan bij deze actie. “Alle kleine beetjes helpen en kunnen samen voor een grote verandering zorgen”, motiveert de spelverdeelster van de Volleybaldames haar betrokkenheid. “Ik roep iedereen op om met mij mee te doen: help mee om met een klein gebaar een groot verschil te maken.”

In het tweede kwartaal van 2024 worden de tien namen uit het mannenvolleybal, die 1% Movement op eenzelfde manier zullen ondersteunen, bekendgemaakt.

Sarah en lesley de jonge

De impact van 1% procent

Achter de keuze voor 1% zit een gedachte. In volleybal kan de kleinste verandering, ook al is die om te rekenen naar slechts 1% procent, de wedstrijd een andere wending geven.

“Op die manier kan ook buiten het veld 1% een spelbepaler zijn. Het is maar een klein percentage, maar net als in volleybal kan het grote impact hebben”, aldus de uitleg van de LKTBF, dat ook wordt ondersteund door de Nevobo. “Onze missie is om zo veel mogelijk impact te creëren en jouw deelname is van vitaal belang. Samen kunnen we levens veranderen en verbeteren door de kracht van volleybal. Eén procent per keer.”

De volleyballers die zich hebben aangesloten bij deze ‘beweging’ hebben toegezegd om 1% van hun jaarsalaris aan dit goede doel te doneren. Met de opbrengst wordt onder meer een speciale, gratis volleybaltoolkit met kennis en spelmateriaal ontwikkeld, waarmee in alle uithoeken van de wereld de start van een volleybalgemeenschap kan worden geïnitieerd.

Kijk voor meer informatie over 1% Movement en hoe jij hieraan kunt bijdragen op:

www.lktbf.org/one

Foto: ronaldhoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn