Traditiegetrouw wordt een mooie beachvolleybalzomer afgesloten met een Nederlands Kampioenschap op het strand van Scheveningen. Van 12-14 augustus vindt het NK beachvolleybal plaats in het The Hague Beachstadium, direct langs de kust. Daar strijden de beste teams van deze zomer voor de titel ‘Nederlands Kampioen’. Morgen worden op de finaledag de prijzen verdeeld.

Bij de dames wisten de teams Bekhuis/Piersma en Reinders/Poiesz zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales, door alledrie hun wedstrijden vandaag overtuigend te winnen. Bij beide teams ging er geen set verloren. Bovenstaande teams staken er vandaag dus met kop en schouders boven uit en hoeven daarom morgen pas om half 11 en half 12 in actie te komen. Om 09.00 uur worden de tegenstanders bepaald. In de herkansingsronde speelt Stok/Kee tegen Hoonhout/Hodl, Sonneville/de Jong neemt het op tegen Cramer/Overwater.

Bij de heren zijn het Boehlé/Sengers en Van de Velde/van Werkhoven die zich rechtstreeks plaatsten voor de halve finales. De als eerste en tweede geplaatste teams maakten daarmee hun favorietenrol vooralsnog waar. De herkansingsronde brengt twee interessante wedstrijden met zich mee, waarbij de teams aan elkaar gewaagd zijn. Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer, die hun Nederlands Kampioenschap met een valse start begonnen, nemen het op tegen de in vorm verkerende Joris Berkhout en Rik van Solkema. Verder staan Erik Nijland en Kyran Versteegen, die een verhit duel verloren van Boehlé/Sengers, tegenover Heemskerk/Toet. Laatstgenoemden wisten het Van de Velde/van Werkhoven behoorlijk lastig te maken, maar trokken net aan het kortste eind.

Kortom, reden genoeg om morgen de reis naar het zonovergoten Scheveningen af te leggen. Bijzijn is meemaken!

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×