Raïsa Schoon en Emi van Driel gaan zondag om de medailles spelen in Baden, Oostenrijk op en Europees kampioenschap voor spelers onder de 22 jaar. Ze wonnen vandaag hun wedstrijden in de achtste en kwartfinales. Voor Leon Luini en Matthew Immers viel het doek in de kwartfinales, zij verloren daarin van een sterk Zweeds duo.

Raïsa Schoon en Emi van Driel hebben in het verleden al twee zilveren medailles gewonnen op Europese jeugdtoernooien, ook nu zijn ze goed op weg om met eremetaal thuis te komen. Ze staan zondagochtend om 10.00 uur in de halve finales.

Schoon en Van Driel hebben dit EK nog geen set verloren. Ook vandaag gaven ze hun beide tegenstanders in twee sets klop. In de achtste finales moesten de Duitse Kunst en Schmitt eraan geloven met twee keer 21-17. In de kwartfinale waren de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland met 21-16, 21-18 te sterk voor het Spaanse koppel Álvarez / Moreno.

Morgen om 10.00 uur spelen ze in hun halve finale tegen de Oekraïnse Anhelina Khmil en Tetiana Lazarenko die in de kwartfinale wisten te winnen van Noorwegen. De wedstrijd is live te volgen op het YouTube-kanaal van de Europese volleybalbond CEV.

Leon Luini en Matthew Immers hebben op hun eerste EK samen goed gepresteerd, maar troffen het in de kwartfinale niet. Ze speelden tegen het Zweedse duo Åhman/Hellvig, dat op de wereldranglijst bij de senioren al de 64e plaats inneemt. In 2019 waren deze Zweden in de finale van de Jeugd Olympische Spelen te sterk voor Matthew Immers die toen speelde met Yorick de Groot.

Het werd vanavond uiteindelijk 21-15, 22-20 voor de Zweden. De tweede set was zeer spannend en bij 17-20 leken Luini en Immers er een derde set uit te slepen. Het lukte de Nederlanders helaas niet de setpoints te verzilveren. Eerder op de dag hadden ze in de eerste ronde Oekraïne verslagen en in de achtste finales waren ze te sterk voor de Tsjechen Sedlak en Manas.

In hun eerste Europees kampioenschap samen eindigen Luini en Immers op de vijfde plaats.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×