In de finale uitzending van volleybal-talkshow Tijd Voor Volleybal schoven de volgende prominenten aan: kampioenen van Nederland Draisma Dynamo en Friso Sneek, Olympisch winnaar Peter Blangé, de fanatiekste supporters van Nederland en Willem Held, auteur van het boek over Ingrid Visser. Lees hieronder meer over de gasten en onderwerpen die besproken werden aan de tafel van Jeffrey Klok of bekijk de hele aflevering.

Bekijk hier de volledige uitzending:

Dynamo en Sneek kampioen van Nederland
De focus ligt bij de landskampioenen van de Eredivisie Heren en Dames. Draisma Dynamo is voor de 3e keer op rij en voor de 15e maal in de geschiedenis kampioen van Nederland. Wat voor impact had de blessure van Ramon Martinez-Gion op het team en hoe is Redbad Strikwerda als coach? Spelers van Draisma Dynamo, Ramon Martinez-Gion en Sjors Tijhuis, geven uitleg.

In de Eredivisie Dames won Friso Sneek na een bloedstollende finalereeks dit seizoen de landstitel tegen Booleans/VV Utrecht. Hoofdcoach Harry van den Brink en passer-loper Anniek Siebring schuiven aan tafel om terug te blikken op dit spectaculaire seizoen voor de Friese formatie.

Willem Held over de topsportcarrière en tragische dood van Ingrid Visser
Ingrid Visser wordt beschouwd als een van de beste volleybalsters die Nederland gekend heeft. 514 interland, 5 WK’s en 9 EK’s. 10 jaar geleden kwam aan haar leven plots een eind. Willem Held, sportjournalist bij De Telegraaf, schreef een boek ter nagedachtenis van haar loopbaan en vertelt over haar carrière en haar moord.

Beste volleybalfans van Nederland?
Wie komt de eer toe van de meest fanatieke supporters van Nederland? De Green Army van Simplex/SSS, de 8e man van Booleans/VV Utrecht of is het Heiko Treichel van Samen Lycurgus? Het wordt getest in de studio. Verder rijdt Beau Rooda een 'Blokje Om' met Redbad Strikwerda en oud-international en recent Kampioen van Italië Robin de Kruijf belt in.

Bonus: Alles over de Nationale Teams
Nu de zomer van de Nationale Teams van start is gegaan werd ook vooruitgeblikt op het kwalificatieproces van de Volleybaldames en Lange Mannen richting Parijs 204, startend met de VNL. Oud-bondscoach Peter Blangé en sportjournalist van de Telegraaf Willem Held, delen hun kijk op beide teams:

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn