De laatste beslissing in de Eredivisie is gevallen. Simplex SSS behaalde vanavond een 3-1 overwinning op Scherp in Packaging ZVH en verzekerde zich daarmee van een plek in de kwartfinale om het landskampioenschap.

In hun laatste confrontatie met Scherp in Packaging ZVH had Simplex SSS één helder doel voor ogen: minimaal twee sets winnen om zich te kwalificeren voor de kwartfinales om het landskampioenschap. De start was echter niet zoals gehoopt: de eerste set ging verloren en passer-loper Michael Dowhaniuk viel uit met een blessure, waarna Ferdy van Dijk zijn plek innam. De tweede set startte eveneens moeizaam, met al vroeg een voorsprong voor ZVH. Het team van Paul van der Ven wist zich te herpakken en nam bij 17-16 voor het eerst de leiding. Een reeks van vijf punten op de service van Ludrich Inocente zorgde ervoor dat SSS de set in hun voordeel besliste.

Deze ommekeer zette door in de derde set, die na een spannende slotfase met 25-22 in het voordeel van SSS eindigde, waarmee het kwartfinaleticket veiliggesteld werd. De overwinning in de vierde set, hoewel niet meer van invloed op de ranglijst, werd eveneens door SSS behaald. Het team uit Barneveld kan zich nu op gaan maken voor hun eerste kwartfinale tegen Nova Tech Lycurgus op woensdag. In een best-of-three serie vechten de teams voor een plek in de halve finale.

VoCASA, geconfronteerd met een uitdaging om een achterstand van drie punten op SSS te overbruggen, deed wat in hun macht lag. De Nijmeegse ploeg verdiende drie punten door met 3-1 te winnen van Prima Donna Kaas Huizen, maar een verrassing in Barneveld bleef uit. De overwinning van SSS betekent het einde van het seizoen van VoCASA, dat op een derde plek in de B-poule eindigt. Huizen sluit het seizoen af op de vierde plaats, terwijl Scherp in Packaging ZVH de poule afsluit op de laatste positie.

Uitslagen

Simplex SSS - Scherp in Packaging ZVH 3-1 (18-25, 25-20, 25-22, 25-21)
VoCASA - Prima Donna Kaas Huizen 3-1 (25-22, 25-22, 23-25, 25-23)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn