Wat een stralende dag! Niet alleen omdat de zon schijnt, maar ook omdat topvolleybalster Lonneke Sloetjes vandaag op haar oude basisschool een Schoolplein14 opende.

Dit Schoolplein14, op basisschool IKC Meeander in Varsseveld, is samen met de Nevobo mede mogelijk gemaakt. Bezoekers van Oranje-evenementen, zoals het Olympisch kwalificatietoernooi begin dit jaar, konden bij het kopen van een ticket een bijdrage doen aan het schoolplein. Ook hadden supporters de mogelijkheid om rechtstreeks te doneren via de actiesite van de Cruyff Foundation.

Schoolplein14, wat is het?
Schoolplein14 is een initiatief van de Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. Leerlingen hebben zelf meegedacht over welke coatings er komen.

Coronaproof geopend
De Nevobo en Lonneke waren vandaag aanwezig om het nieuwe Schoolplein14 op gepaste wijze te openen. Vanaf nu kunnen de kinderen genieten van alle nieuwe speelmogelijkheden.

Dankjewel supporters!
Namens Lonneke, basisschool IKC Meeander, Johan Cruyff Foundation en de Nevobo, bedankt! Vooral in tijden van corona is het belangrijk om te bewegen.

Foto: Cruyff FoundationBullet-ray Photography

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×