Eredivisie Heren

Speler in the picture: Dik Heusinkveld

Het eredivisieseizoen is in volle gang en daarom is het de hoogste tijd om de hoofdrolspelers uit te lichten. Ze vertellen over hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, de prestaties tot nu toe, hun rol in de kleedkamer en nog veel meer. Deze week is het woord aan Dik Heusinkveld, middenblokkeerder van Seesing Personeel Orion.

Hoe gaat het dit seizoen?

Dit is het eerste seizoen dat ik Redbad als trainer heb en ik kende de verhalen van spelers die training van hem hebben gehad dat het altijd een zwaar programma is. Dit kan ik nu beamen. Het is allemaal met het doel te investeren om aan het einde van het seizoen te kunnen presteren. Zo hebben we een drukke voorbereiding gehad met veel oefenwedstrijden. Zelfs tijdens het seizoen hebben we een aantal oefenwedstrijden gehad zodat we allemaal zoveel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. Doordat we een brede selectie hebben van 12 man kunnen we de last goed verdelen over de spelers, waardoor er nog maar weinig echte blessures zijn geweest. Op die manier proberen we grote stappen te gaan maken dit seizoen.

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit seizoen?

Dit volleybalseizoen staat voor mij in het teken om landskampioen te worden. Mijn eerste jaar bij Orion heb ik al een landskampioenschap meegemaakt en dat was één groot feest. De laatste wedstrijd in de finalereeks werd thuis gespeeld in de Rozengaarde. Er was veel meer publiek dan eigenlijk in de hal paste, waardoor er een enorm goede sfeer heerste. Ondertussen ben ik bezig met mijn zevende seizoen bij Orion en naarmate de seizoenen voorbij gaan besef ik me steeds meer hoe bijzonder die situatie was.

Wat zijn je sterke punten?

Blokkeren en serveren. Er gaat niets boven het gevoel de tegenpartij te slim af zijn door de aanval direct af te blokken.

En je zwakke?

Verdedigen blijf ik moeilijk vinden. Gelukkig mag ik als midblokkeerder in het achterveld er gauw uit voor de libero.

Welke rol heb je in de kleedkamer?

Bij ons in het team is een aantal mensen verantwoordelijk voor een paar randzaken bij de wedstrijd. Zo ben ik verantwoordelijk voor de medische koffer die bij elke wedstrijd gebruikt wordt.

Wat is het grappigste moment dat je meemaakte bij je club?

Dat zou waarschijnlijk vorig seizoen zijn met Pim Kamps. Pim vergeet nog wel eens kleren in de tas te stoppen naar een training. Het is dan ook niet ongewoon om te horen dat hij vraagt of iemand nog extra schoon ondergoed of een paar extra kniebeschermers heeft meegenomen. Nu is hij een aantal weken terug vader geworden. Het nieuws dat hij vader zou worden vertelde hij ons vorig seizoen waar iedereen natuurlijk enthousiast op reageerde. Twan reageerde met: "Pim, weet jij wel heel zeker dat jij vader bent geworden en niet iemand anders? Je draagt de helft van de tijd toch ondergoed van een ander." Dus sindsdien maken we vaak grapjes over wie dan toch de 'echte' vader zou kunnen zijn.

Wat is je hoogtepunt tot zover bij je huidige club?

Bij Orion heb ik meerdere prijzen gewonnen maar de mooiste is dan toch de beker winnen vorig jaar. Bij de andere prijzen heb ik weinig aandeel gehad tijdens de wedstrijden en dit was de eerste prijs waarbij ik alles gespeeld heb.

Welke wedstrijd zou je nog wel eens over willen spelen? Waarom?

Dat vind ik een nare vraag omdat elke sporter wil winnen en ik heb ondertussen heel wat zilveren medailles thuis liggen die ik graag allemaal zou inruilen voor één gouden. Een aantal van die wedstrijden hebben we op basis van kwaliteit terecht verloren. Als ik dan toch moet kiezen dan zou ik een wedstrijd kiezen waarvan ik vind dat we de prijs hadden moeten pakken en het zelf hebben verzaakt door het niet te doen. De eerste wedstrijd die dan in me opkomt is de bekerfinale tegen Zwolle in 2012.

Wat hoop je in je carrière nog te realiseren?

Ik hoop nog een keer landskampioen te worden.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×