Katja Stam en Raïsa Schoon zijn goed begonnen aan het Elite 16-toernooi in Ostrava. Het Nederlandse beachvolleybalduo won hun eerste twee poulewedstrijden en is al zeker van een plek bij de laatste acht. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen hun eerste wedstrijd met 2-1, maar kwamen net te kort in het tweede duel. Morgen spelen de twee duo’s hun laatste poulewedstrijd.

Stam/Schoon winnen beide poulewedstrijden
Katja Stam en Raïsa Schoon troffen vandaag in hun eerste poulewedstrijd Andressa/Vitoria uit Brazilië. In de eerste set ging het tot 17-17 gelijk op, maar vier punten op rij gaf het Nederlandse duo een 1-0 voorsprong. In de tweede set kwamen de Brazilianen amper nog tot scoren: met een overtuigende score van 21-9 ging de overwinning naar Stam/Schoon. De Nederlanders wisten ook hun tweede poulewedstrijd tegen Barbara/Carol zonder setverlies te winnen. Morgen spelen Stam en Schoon hun laatste poulewedstrijd tegen het Poolse duo Wojtasik/Kociolek, maar met twee overwinningen uit twee wedstrijden zijn ze al zeker van een plekje bij de laatste acht.

Brouwer/Meeuwsen verliezen nipt van Mol/Sørum
In poule C speelden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vandaag tegen Chiam Schalk en Theodore Brunner. De eerste set ging met 17-21 naar het Amerikaanse duo, maar Brouwer/Meeuwsen wist een derde set af te dwingen door de tweede set met 21-18 te winnen. In de allesbeslissende set hadden de Nederlanders de overhand: met een overtuigende 15-9 boekten ze hun eerste zege in Ostrava. Andries Mol en Christian Sørum uit Noorwegen waren hun tegenstanders in de tweede poulewedstrijd. Op het Elite 16-toernooi in Rosarito versloegen Brouwer en Meeuwsen de olympisch kampioenen twee keer, maar vandaag kwamen ze net te kort. Het Nederlandse duo trok na drie gespeelde sets aan het kortste eind (21-19, 15-21 en 16-18). Morgen spelen Brouwer en Meeuwsen hun laatste poulewedstrijd tegen Robin Seidl en Philipp Waller. Het Oostenrijkse duo plaatste zich gisteren via de kwalificatie voor het hoofdtoernooi.

Uitslagen

Stam/Schoon - Andressa/Vitoria 2-0 (21-17, 21-9)
Brouwer/Meeuwsen - Schalk/Brunner 2-1 (17-21, 21-18, 15-9)
Stam/Schoon - Barbara/Carol 2-0 (21-18, 21-19)
Brouwer / Meeuwsen - Mol, A./Sørum, C. 1-2 (21-19, 15-21, 16-18)