Stefan Boermans en Sam van der Loo hebben op het 1* World Tour-toernooi in Nijmegen de zilveren medaille bemachtigd. Het gelegenheidsduo versloeg vanochtend in de halve finale het Oostenrijkse koppel Schnetzer/Hörl. In de eindstrijd moesten de twee Nederlanders hun meerdere erkennen in de Amerikanen Evans/Field.

Boermans/Van der Loo was het enige Nederlandse koppel dat actief was op deze finaledag, gisteren werden de overige Nederlandse duo's uitgeschakeld. Stefan Boermans, die deze zomer nog zilver won op het EK in Wenen, vormde dit toernooi een gelegenheidsduo met Sam van der Loo, met name om laatstgenoemde aan wat ervaring en punten op de internationale ranking te helpen.

Het duo begon de dag met de halve finale tegen Oostenrijk. Boermans/Van der Loo kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Met sterk spel sleepten ze een 2-0 overwinning en een plek in de finale binnen (21-18, 21-16).

Het publiek in Nijmegen werd tijdens deze finale getrakteerd op een wedstrijd van hoog niveau. Op de beslissende momenten waren Miles Evans en Troy Field net beter dan het Nederlandse koppel, wat de Amerikanen de toernooiwinst opleverde (21-17, 21-15). Boermans/Van der Loo mochten het zilver omhangen, een mooie beloning na een sterk toernooi.

Ook bij de dames winst voor Amerika
Ook in het damestoernooi ging de gouden medaille naar een duo uit Amerika. Knudson/Cannon versloeg Grune/Schulz uit Duitsland (de winnaressen van het goud in Apeldoorn vorige week). Het werd een spannende finale, die uiteindelijk in drie sets beslist werd in het voordeel van de Amerikanen (21-14, 18-21, 15-8).

Geslaagde toernooien tijdens Gelderse Volleybalmaand
De toernooien in Apeldoorn en Nijmegen waren onderdeel van de Gelderse Volleybalmaand. Een mooie afsluiting van het beachvolleybalseizoen op eigen bodem, met drie zilveren medailles als eindresultaat.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×