Twee Nederlandse duo's zijn tijdens de 1* World Tour in Apeldoorn op het podium geëindigd. Zowel Esmee Priem en Iris Reinders als Matthew Immers en Ruben Penninga veroverden het zilver. Nadine Everaert en Wies Bekhuis kwamen net te kort voor een medaille, zij werden vierde.

Dames
Gisteren wisten twee damesteams zich te plaatsen voor de laatste vier, de dag in Apeldoorn startte dan ook met een Nederlands onderonsje. Esmee Priem en Iris Reinders namen het op tegen Nadine Everaert en Wies Bekhuis in de halve finale, een finaleplek voor Nederland was dus gegarandeerd. In de eerste set deden de teams weinig voor elkaar onder, maar in het tweede bedrijf waren Esmee Priem en Iris Reinders duidelijk sterker. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor dit duo (21-19, 21-14).

In de kleine finale stonden Nadine Everaert en Wies Bekhuis tegenover Kunst/Schmitt uit Duitsland, dit duo won gisteren in de kwartfinale met 2-0 van de zussen Brecht en Emma Piersma. Ook nu werd de wedstrijd in het voordeel van de Duitsers beslist (21-16, 21-15), Nadine Everaert en Wies Bekhuis grepen dus net naast de medailles en moesten genoegen nemen met de vierde plek.

Ook de finale ging tussen Nederland en Duitsland, Esmee Priem en Iris Reinders speelden tegen Grune/Schulz. De duo's troffen elkaar al eerder in het toernooi, in de poulefase ging de winst in twee sets naar Priem/Reinders. De eerste set van de finale leverde een mooie strijd op, uiteindelijk trok Grune/Schulz aan het langste eind (23-21). Daarna was het verzet van het Nederlandse team gebroken, met 21-11 ging de tweede set en de winst naar het Duitse koppel.

Heren
Bij de heren was er nog één team in de race voor de medailles, Matthew Immers en Ruben Penninga namen het in de halve finale op tegen het Duitse duo Wust/Sowa. De eerste set was even inkomen voor de mannen van Beach Team Nederland, maar in drie sets werd de overwinning toch knap binnengehaald (16-21, 21-13, 15-10).

In de finale was het Poolse koppel Zdybek/Lewandowski de tegenstander, het publiek in Apeldoorn werd getrakteerd op een spannende laatste wedstrijd. Na een 1-0 achterstand vochten Matthew Immers en Ruben Penninga knap terug, maar na drie sets moesten ze toch hun meerdere erkennen in het Poolse team (19-21, 21-16, 12-15).

Apeldoorn1 12 09 21 PW
Apeldoorn2 12 09 21 PW
Apeldoorn3 12 09 21 PW
Apeldoorn4 12 09 21 PW
Apeldoorn5 12 09 21 PW

Volgende week: Nijmegen
Het toernooi in Apeldoorn was onderdeel van de Gelderse Volleybalmaand. Heel de maand september worden er volleybalactiviteiten in de provincie georganiseerd, volgende week staat er opnieuw een 1* World Tour op het programma. De teams reizen dan af naar Nijmegen, meer informatie over dit toernooi vind je via de button hieronder.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×