Op de finaledag op het 1-ster World Tour-toernooi in Apeldoorn doen nog drie Nederlandse teams een gooi naar de eindzege. Bij de vrouwen is Nederland verzekerd van een plek in de finale, Nadine Everaert / Wies Bekhuis en Esmee Priem / Iris Reinders ontmoeten elkaar in de halve finale. Bij de mannen hebben Matthew Immers en de jarige Ruben Penninga zich geplaatst bij de laatste vier.

De dag begon in Apeldoorn met nog acht Oranjekoppels. De mannen moesten hun tweede poulewedstrijd nog afleggen, de vrouwen begonnen zaterdag in de knock-outfase.

Vrouwen
Na de poulewedstrijden van gisteren waren twee Nederlandse vrouwenduo’s veroordeeld tot het spelen van de eerste ronde, de zogenaamde tussenronde voor de kwartfinale. Daarin verloren Anique Tavenier en Lynn van Mill van het sterke Zwitserse koppel Caluori / Gerson met ruime cijfers. Nadine Everaert en Wies Bekhuis overleefden de tussenronde wel, zij versloegen de Duitse Klinke en Ottens met 21-15, 21-18.

In de kwartfinales kwamen vervolgens drie Nederlandse teams in actie. Everaert en Bekhuis bouwden voort op hun goede resultaat uit de tussenronde en klopten het Zwitsers team Mara Betschart / Annik Stähli in een spannende driesetter: 17-21, 21-16, 16-14.

Esmee Priem en Iris Reinders speelden een vrijwel identieke kwartfinale als Everaert en Bekhuis. Zij wonnen met 2-1 (17-21, 21-18, 16-14) van Laura Caluori en Dunja Gerson uit Zwitserland.

Voor de zussen Brecht en Emma Piersma viel het doek, zij moesten hun meerdere erkennen in de Duitse Lea Kunst en Nele Schmitt: 18-21, 14-21.

Zondagmorgen om 10.00 uur treffen beide Nederlandse teams elkaar, de wedstrijd is te bekijken via YouTube.

Mannen
Bij de mannen wisten twee duo’s zich direct te plaatsen voor de kwartfinales. Zowel Matthew Immers / Ruben Penninga als Thijmen Heemskerk / Erik Nijland wonnen hun poule. Dirk Boehlé / Mart van Werkhoven en Leon Luini / Thijs Nijeboer moesten via de tussenronde een plaats bij de laatste acht zien te bemachtigen.

In de tussenronde Namen Luini en Nijeboer het op tegen het Israëlische koppel River Day / Kevin Cuzmiciov, waarvan ze vorige week in Warschau de wedstrijd om het brons wonnen. Dit keer was de winst voor de Israëli, zij wonnen met 2-1 (19-21, 21-19, 15-12).

Boehlé en Van Werkhoven moesten hun meerdere erkennen in de Zweden Martin Appelgren en Alexander Herrmann: 14-21, 16-21.

In de kwartfinales gingen Heemskerk en Nijland onderuit tegen de Duitsers Lui Wüst en Robin Sowa. Ze verloren met 21-18, 24-22. De Duitsers zijn morgen in de halve finale de tegenstander van Immers en Penninga. Het als eerste geplaatste team won met de nodige moeite van het als tweede geplaatste koppel Aleksandr Kramarenko / Maksim Hudyakov: 2-1 (21-15, 18-21, 15-13).

Om 12.00 uur spelen Immers en Penninga hun halve finale. Ook die is via YouTube te zien.

Gratis toegang
Kom jij een dag kijken in Apeldoorn? Het is niet nodig om een ticket te kopen, de locatie is vrij te bezoeken.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×