Drie keer winst voor de Nederlandse duo’s op de eerste dag van het WK onder 19 in Phuket, Thailand. Desy Poiesz en Brecht Piersma wonnen twee keer met 2-0 en gaan aan kop in Poule C, Kyran Versteegen en Mees Sengers wonnen hun enige wedstrijd vandaag ook zonder setverlies en leiden Poule E.

Poiesz/Piersma
De Nederlandse afvaardiging bij de vrouwen heeft een goede start gemaakt op het Wereldkampioenschap voor speelsters onder 19 jaar. Desy Poiesz en Brecht Piersma wonnen vannacht rond half 4 Nederlandse tijd van het Australische duo Fleming/Mears. In de eerste set kwamen ze terug van een 17-20 achterstand om de set met 22-20 te pakken. In de tweede set walsten ze met 21-9 over hun tegenstanders heen.

De tweede wedstrijd tegen de Paraguyaanse Adriana Ediger Pankratz (Adri) en Fiorella Nunez Quintana (Fio) werd ook gewonnen met 2-0. Er moest bij tijden hard gewerkt worden, maar tweeslagen en goede servicedruk maakten het verschil: 21-15, 21-17. Bekijk hieronder de wedstrijd terug.

Op woensdag om 6.10 uur Nederlandse tijd strijden Poiesz en Piersma voor poulewinst én directe doorgang naar de achtste finales tegen het Italiaanse team van Valentina Gottardi en Aurora Mattavelli. Ook zij wonnen vandaag hun twee wedstrijden. Er is mogelijk een livestream op Facebook, we laten dit zo spoedig mogelijk weten via social media.

Versteegen/Sengers
De mannen van Jong Oranje hebben een stabiele overwinning geboekt op het Kazachse koppel Amanzholov en Lapov, de nummer 12 van de plaatsingslijst. Zelf zijn Kyran Versteegen en Mees Sengers als 21e gerangschikt. Ze wonnen met twee keer 21-17, in beide set ging het gelijk op tot halverwege de set, daarna maakten enkele series het verschil.

Morgen spelen ze hun tweede poulewedstrijd, om 4.30 uur zijn de Hongaren Petik en Dóczi op het center court de tegenstanders. De nummer 5 geplaatst verloor vandaag de eerste wedstrijd van de Duitsers Just en Lorenz, waartegen Versteegen en Sengers op donderdag in actie komen.