Op het aanstaande EK Beachvolleybal dat van 13 t/m 18 augustus wordt gehouden in: Den Haag, Arnhem en Apeldoorn is – per gender – een extra plek voor een Nederlands team te verdienen. Hiervoor wordt gestreden in Apeldoorn en Heerlen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Toekenning EK wildcard
Namens organisator Nederland mogen maximaal zes teams per gender meedoen aan het EK. Nederland heeft – als gastheer van het EK Beachvolleybal – de mogelijkheid om drie wildcards per gender te verzilveren. Een van deze drie plekken wordt toegekend aan het mannen- en vrouwenteam dat tijdens de Eredivisietoernooien de meeste punten weet te verzamelen.

Eerste tik uitgedeeld
Afgelopen weekend stond in Apeldoorn de eerste van twee wildcardtoernooien op het programma. Tijdens de kick-off van de BetCity Eredivisie Beach ging het er direct fanatiek aan toe. In een sterk deelnemersveld vonden Wies Bekhuis & Brecht Piersma (dames) en Ruben Penninga & Thijmen Heemskerk (heren) hun weg naar het hoogste schavot.

Uitslag Apeldoorn dames:

NoTeam
1Wies Bekhuis & Brecht Piersma 
2Emi van Driel & Kirsten Bröring
3Desy Poiesz & Mila Konink 

Uitslag Apeldoorn heren:

NoTeam
1Ruben Penninga & Thijmen Heemskerk
2Dirk Boehlé/Mees Sengers
3Tom Sonneville en Bram van der Wel

BetCity Eredivisie Beach Heerlen
Tijdens het komende Pinksterweekend vindt in Heerlen het slotstuk van de strijd om de EK-tickets plaats. Op het Pancratiusplein zullen de teams alles uit de kast moeten trekken om Nederland in augustus te mogen vertegenwoordigen op het hoogste podium. Kortom, spanning gegarandeerd!

Plaatsing via Europese ranglijst
Indien de winnaar van het EK-ticket zich eveneens via de reguliere Europese ranking voor het EK plaatst, dan zal de nummer twee van de ranking op basis van de gespeelde toernooien in Apeldoorn en Heerlen zich via de Eredivisie EK-plek kwalificeren. Indien de nummer 2 zich ook via de Europese ranking kwalificeert, gaat het EK-ticket naar de nummer drie, enzovoort.

Gelijke stand
Indien sprake is van een gelijke stand tussen de teams, zal worden gekeken naar de reguliere rankingpunten. In dat geval zullen de beste vier resultaten (verzameld in de afgelopen 365 dagen) van de afzonderlijke leden van de gelijkstaande duo’s de doorslag geven.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn