Stubbe en Van Iersel ook naar achtste finale DELA Beach Open

Stubbe en Van Iersel ook naar achtste finale DELA Beach Open

In de tussenronde van het DELA Beach Open hebben Joy Stubbe en Marleen van Iersel een plek in de achtste finale afgedwongen. Ze wonnen vanmiddag met 2-0 (21-23, 19-21) van het Russische team Makroguzova/Kholomina en komen vanavond in de achtste finale in actie tegen Spanje. Laura Bloem en Jolien Sinnema werden wel uitgeschakeld in de tussenronde, ze verloren met 2-0 (21-7, 21-17) van het sterke Zwitserse duo Betschart/Huberli.

Stubbe en Van Iersel moesten alles geven in de tussenronde tegen Rusland. Makroguzova en Kholomina speelden een sterke partij en maakten maar weinig fouten. Met het thuispubliek er massaal achter wisten de Oranje dames op de cruciale momenten toe te slaan en het verschil te maken. Ze wonnen de wedstrijd met minimaal verschil: 21-23 en 19-21.

Van Iersel keek terug op de spannende, pitte strijd: “Ik ben heel blij dat we nog in dit prachtige toernooi zitten en heb nu al veel zin om vanavond weer te spelen.” Dan treffen de Oranje dames in de achtste finale het Spaanse duo Liliana/Elsa. 

“Ik weet dat de duels tegen Spanje altijd spannend zijn, die meiden geven nooit op en je moet een bal drie keer slaan voor die op de grond is. Het zal een lastige wedstrijd worden vol lange punten, we gaan weer honderd procent geven om alles er uit te halen.”  

Eigen niveau niet gehaald

Voor Laura Bloem en Jolien Sinnema eindigde het DELA Beach Open in de tussenronde. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) waren kansloos tegen het sterke Zwitserse duo Betschart/Huberli, die afgelopen zomer op het DELA EK Beach nog het zilver veroverden. In de eerste set kwamen Bloem en Sinnema niet onder de druk uit en daardoor kwamen ze aanvallend niet in het spel voor: 21-7.

In de tweede set werd het wat spannender, maar wederom toonden de Zwitserse dames hun klasse en maakten aan het eind het verschil: 21-17. De BTN-dames dropen teleurgesteld af, vooral omdat ze ook niet tevreden konden zijn over hun eigen niveau. Sinnema: “Dit is ontzettend balen, niet alleen vanwege het verlies maar ook omdat het gewoon niet goed was van ons.”

Programma DELA Beach Open 04-01:

Tweede pouleduel heren

17.40 uur: Blom/De Groot - Brunner/Priddy (USA)
18.30 uur: Bouter/Penninga - Perusic/Schweiner (TSJ)
19.20 uur: Brouwer/Meeuwsen - Patterson/Budinger (USA)

Achtste finales dames
20.10 uur: Stubbe/Van Iersel - Liliana/Elsa
21.00 uur: Keizer/Meppelink - Jupiter/Chamereau

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×