In aanloop naar het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022 gingen elf Volleybaldames ‘Back to School’. De Oranje speelsters gaven een presentatie en clinic op twintig basisscholen in Rotterdam en de provincie Gelderland. Meer dan 900 kinderen kwamen zo in aanraking met volleybal.

De cijfers op een rijtje: tussen 4 april en 13 mei bezochten 11 speelsters, 20 basisscholen in 18 gemeenten. Aan de groepen 3 t/m 8 gaven zij een presentatie over hun leven als topsporter, het FIVB WK Volleybal Vrouwen 2022, het belang van plezier hebben in volleybal en de relatie tussen gezonde voeding en volleybal. Aansluitend vond een clinic in de gymzaal plaats, waarin de kinderen uitgedaagd werden om aan hun volleybaltechnieken te werken. De training werd afgesloten met wedstrijden en spelletjes.

Benieuwd hoe een ochtend Back to School eruit zag? Bekijk dan hieronder de video waarin Myrthe Schoot en Iris Scholten ‘Back to School’ gaan in Steenderen (basisschool De Pannevogel) en Apeldoorn (PCBO De Korenaar).

Myrthe Schoot blikt met een goed gevoel terug op haar bezoek aan De Pannevogel in Steenderen. Haar doel:

"Al heb ik maar één kind geïnspireerd dat over tien jaar in het Nederlands team zit en zegt: ‘Toen ik tien was, heb ik een clinic van Myrthe Schoot gehad. Daardoor ben ik gaan volleyballen en sta ik nu hier’. Maar ik hoop vooral dat deze kinderen voor altijd wat met volleybal, en meer nog met sport in het algemeen, hebben en in beweging blijven."

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×