De stemmen zijn geteld voor de verkiezing Club van het Jaar 2021! Met Sudosa-Desto als provinciewinnaar en zeven gemeentewinnaars is onze sport goed vertegenwoordigd!

Gisteren was het zover, de bekendmaking van de gemeente- en provinciewinnaars! Een spannend moment voor vele cultuur- en sportclubs, waaronder voor een aantal volleybalverenigingen. Zijn er voldoende stemmen binnengehaald om uiteindelijk mee te kunnen dingen om de felbegeerde titel ‘Club van het Jaar’? En wie gaan er voor de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’?

Sudosa-Desto winnaar provincie Drenthe!
Met 405 stemmen en een sterke motivatie is Sudosa-Desto als winnaar uit de bus gekomen in de provincie Drenthe. Zij behoren hiermee tot één van de dertien potentiële winnaars van dé verkiezing Club van het Jaar 2021!

Veel te winnen
Gaat Sudosa-Desto er met de titel vandoor? Dan ontvangen zij naast de eervolle titel ‘Club van het Jaar’, flink wat lokale, regionale en landelijke media-aandacht, een masterclass naar keuze van een expert én een professionele promovideo. Daarbij ontvangen zij een online embleem ‘Club van het Jaar’ welke een jaarlang ingezet mag worden én wat de einduitslag ook wordt, zij maken ook kans op de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’.

Maar liefst acht volleybalclubs gemeentewinnaars!
Naast Sudosa Desto, die naast provinciewinnaar ook gemeentewinnaar is, zijn nog eens zeven clubs winnaar geworden in hun gemeente. Iets om trots op te zijn!

ADC uit gemeente Stein
Emmen 95 uit gemeente Emmen
Sudosa-Desto uit gemeente Assen
Avance uit gemeente Boxmeer
REBO ERA Makelaars Rebelle uit gemeente Rheden
Somas Activia uit gemeente Sint Anthonis
SSS uit gemeente Barneveld
VV Compaen uit gemeente Oostzaan

Verkiezing Volleybalclub van het Jaar 2021
Uit de top tien van clubs met het meeste aantal stemmen bij de verkiezing Club van het Jaar kiest de jury van de Nevobo, bestaande uit volleybalprofessionals, op basis van de opgegeven motivatie welke drie clubs mogen pitchen.

Top drie ‘Volleybalclub van het Jaar’ bekend!
Provinciewinnaar Sudosa-Desto behoort, naast Longa '59 uit Lichtenvoorde en SSS Barneveld, tot de top drie voor de verkiezing Volleybalclub van het Jaar!

Prijzen Volleybalclub van het Jaar 2021 
De top drie maakt, naast de gewilde titel ‘Volleybalclub van het Jaar 2021’, kans op geweldige prijzen. Zo maken zij kans op een promotievideo én krijgt de winnaar voor één dag naar keuze, mits beschikbaar, de beschikking over de vernieuwde Volleybalbus gevuld met gave nieuwe spellen! De vernieuwde Volleybalbus, die per 1 september rijklaar is, kunnen zij bijvoorbeeld inzetten voor een feestelijke dag vol spellen met de jeugd. Daarbij ontvangen de gemeente- en provinciewinnaars namens de verkiezing ‘Club van het Jaar’ ook een online embleem welke zij een heel jaar mogen inzetten.

Hoe verder?
Pitchen tijdens de juryavond
Alle dertien provincie- en wildcardwinnaars, waar Sudosa-Desto ook onderdeel van uitmaakt, gaan volgende week hun motivatie pitchen voor een vakjury bestaande uit professionals uit de sport- en cultuurwereld om mee te dingen naar de titel ‘Club van het jaar’. 

Hetzelfde geldt voor Longa '59 en SSS Barneveld die, naast Sudosa-Desto, kans maken op de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’. Zij doen hun pitch niet voor een vakjury zoals hierboven omschreven, maar voor een jury bestaande uit volleybalprofessionals.

Uitreiking Club van het Jaar en Volleybalclub van het Jaar 
De vakjury beslist welke sport- en cultuurclub zich in 2021 ‘Club van het Jaar’ mogen noemen. De winnaars worden tijdens een feestelijke Award-uitreiking op woensdag 9 juni bekendgemaakt en krijgen de prijs uitgereikt. De winnaar ‘Volleybalclub van het Jaar’ maakt de Nevobo een dag later bekend.  

Winnaar Volleybalclub van het Jaar 2019: MSK Volleybal uit Musselkanaal
Vorig jaar kwam de verkiezing wegens corona helaas te vervallen. Maar in 2019 ging MSK Volleybal uit Musselkanaal er met de titel ‘Volleybalclub van het Jaar’ vandoor. Benieuwd naar hun verhaal? Je leest het hier. Zij wonnen naast de eervolle titel ook een promotievideo. Check ‘m hieronder.

De verkiezing Club van het Jaar is onderdeel van Rabo ClubSupport waar Erben Wennemars voorzitter van is. Meer weten? Je leest het op de website van de verkiezing Club van het Jaar!

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×