De gehele zomer door gaf de Nederlandse beachvolleybaltop clinics bij volleybalverenigingen om de jeugd te inspireren met het mooie zomerse spelletje in het zand: beachvolleybal. Op 31 augustus, 83 clinics met totaal 3.300 fanatieke deelnemende kinderen verder, is er een einde gekomen aan TeamNL Beach Tour.

Het succesverhaal begon met een idee van beachvolleybalbondscoach Victor Anfiloff. Waar normaal gesproken de Nederlandse beachvolleybaltop de wereld over reist voor grote toernooien, waaronder de Olympische Spelen, zaten de spelers dit jaar door de coronacrisis noodgedwongen ‘thuis’. Stilzitten? Dat zeker niet. Dit bood ze namelijk de kans om iets terug te doen voor de jeugd. Met topbeachvolleyballer Christiaan Varenhorst als projectleider werd TeamNL Beach Tour uit de grond gestampt en aangeboden aan de volleybalclubs.

TeamNL Beach Tour inspireert
Met de TeamNL Beach Tour verzorgde de beachvolleybaltop aansprekende clinics en kreeg de jeugd zowel de kans zelf een training van topspelers te krijgen én de kans om een kijkje nemen in de ‘keuken’ van trainingen van de beachvolleyballers. Hiervoor hoefde de vereniging enkel haar beachvelden ter beschikking te stellen, zodat de grote namen hun eigen training daar konden afleggen.

Terugblik: 'Ongekende aantallen’
16 juni 2020. De eerste editie van TeamNL Beach Tour heeft plaatsgevonden. Maar liefst 55 jeugdleden van Sliedrecht Sport namen deel aan de clinic die onder leiding stond van Christiaan Varenhorst, Alexander Brouwer, Yorick de Groot en Robert Meeuwsen. Het beloofde het begin van iets moois te worden, want eergisteren, 31 augustus, vond de laatste van de totaal 83 edities van TeamNL Beach Tour plaats met als resultaat: 3.300 geïnspireerde kinderen!

Christiaan Varenhorst blikt terug: “Ongekende aantallen: 83 verenigingen, waarvan 70 zich al in de eerste week hadden aangemeld. Dat we hiermee 3.300 kinderen hebben geïnspireerd is echt gaaf. Wat een succes. En weet je wat het mooie is? We gaan nog veel van een aantal van deze 3.300 beachvolleyballers horen, want er loopt genoeg talent rond.”

"Ongekend aantallen: 83 verenigingen, waarvan 70 zich al in de eerste week hadden aangemeld. Dat we hiermee 3.300 kinderen hebben geïnspireerd is echt gaaf."

Christiaan Varenhorst

De laatste editie: TeamNL Beach Tour op bezoek bij Volleybalvereniging Voleco
De laatste editie van het succesvolle TeamNL Beach Tour vond gisteren plaats bij Volleybalvereniging Voleco in Lekkerkerk, gemeente Krimpenwaard. Stefan Boermans, Esmee Priem, Katja Stam en Christiaan Varenhorst zetten de toekomstige talenten voor de laatste keer deze zomer flink aan het werk.

Bekijk de beelden:

Waardevolle bijdrage door topbeachvolleyballers
Grote namen hebben zich samen met Christiaan Varenhorst deze bijzondere zomer ingezet voor de succesvolle TeamNL Beach Tour. Zo droegen Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen, Stefan Boermans, Sanne Keizer, Madelein Meppelink, kersverse Nederlandse kampioenen Raïsa Schoon, Katja Stam, Jasper Bouter en Ruben Penninga en nog vele anderen hun steentje bij. Zij hebben vele beachvolleybaltalenten geënthousiasmeerd om net zo goed te worden als hen. Op naar een mooie toekomst.

Dankbaar voor ‘onvergetelijke ervaring’
Joop Alberda, technisch directeur van de Nevobo, is onder de indruk van de TeamNL Beach Tour-reeks. “Het is geweldig hoe Chris, de andere spelers en de stafleden zich hebben ingespannen om met veel plezier en energie de volleybaljeugd een onvergetelijke ervaring te bieden. Als bond zetten we ons continu in om jeugd enthousiast te maken voor sporten en bewegen. Met dit initiatief is dat geweldig gelukt. Onze dank aan de spelers en staf én alle clubs die hebben meegewerkt is groot.”

"Het is geweldig hoe Chris, de andere spelers en de stafleden zich hebben ingespannen om met veel plezier en energie de volleybaljeugd een onvergetelijke ervaring te bieden."

Joop Alberda

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×