Technisch directeur Bram Ronnes stopt bij Nevobo

Technisch directeur Bram Ronnes stopt bij Nevobo

Technisch directeur Bram Ronnes neemt na ruim drie jaar afscheid van de Nevobo. De 39-jarige oud-Olympiër was sinds april 2015 verantwoordelijk voor de topsportprogramma’s van drie disciplines: volleybal, beachvolleybal en zitvolleybal. “Ik heb mij drie jaar onvoorwaardelijk ingezet voor het Nederlandse topvolleybal en ben trots op de resultaten die we hebben behaald, maar ik heb ondervonden dat ik van meerdere aspecten binnen mijn functie niet genoeg energie krijg”, legt Ronnes uit. “Omdat deze functie 100% commitment vereist, en ik dat niet langer kan brengen, heb ik de keuze gemaakt om te stoppen.”

Bram Ronnes werd op 15 april 2015 aangesteld als technisch directeur van de Nevobo, vlak voor aanvang van het WK Beachvolleybal en het EK Volleybal voor vrouwen in eigen land. Onder zijn aansturing behaalden de nationale teams de afgelopen drie jaar grote successen.

De nationale vrouwenploeg won zilver op de EK’s van 2015 en 2017 en eindigde op een historische vierde plaats op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Toen de succesvolle Giovanni Guidetti eind 2016 Oranje plotseling verliet, vond Ronnes tijdig een capabele opvolger in de zeer ambitieuze Jamie Morrison.

In Rio de Janeiro wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen de eerste Olympische beachvolleybalmedaille voor Nederland in de geschiedenis. Het Nederlands mannenteam plaatste zich afgelopen jaar voor het eerst in zestien jaar weer voor het WK Volleybal.

Achter de schermen bouwde Ronnes aan een sterke topsportcultuur. De structuur voor talentontwikkeling op regionaal niveau werd efficiënt gereorganiseerd. Daarnaast werden onder zijn leiding samenwerkingsverbanden gestart met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven om kennisdeling te versnellen en om de topsportprogramma’s optimaal te verbeteren. Ook waarborgde hij de vernieuwende rol van onderzoek en innovatie door embedded scientists aan te stellen bij de nationale teams.

“Ik heb de afgelopen jaren zeer prettig samengewerkt met alle betrokkenen in het Nederlandse topvolleybal, en ik neem met pijn in het hart afscheid van hen. Ik verlaat de Nevobo echter met een gerust hart, omdat er een solide organisatie staat richting Tokio 2020.”

Guido Davio, algemeen directeur Nevobo: “Bram en ik hebben hierover gesproken. Ik vind het erg jammer dat hij vertrekt maar respecteer zijn besluit. We bouwen voort op het fundament dat in de afgelopen jaren is gelegd, en gaan nu aan de slag om een nieuwe technisch directeur te vinden.”

Bram Ronnes vertrekt bij de Nevobo in augustus 2018.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×