Op 2 november werd bekend dat Avital Selinger niet doorgaat als bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. De zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor Oranje is inmiddels gestart, aan de hand van een profielschets die is opgesteld door technisch directeur Herman Meppelink. Meppelink licht in onderstaand interview het proces toe, en benoemt de belangrijkste eisen waar de nieuwe bondscoach aan moet voldoen.

Hoe ziet het proces om een nieuwe bondscoach aan te stellen eruit?

“Sinds we bekend hebben gemaakt dat Avital is gestopt bij Oranje hebben verschillende coaches, of hun zaakwaarnemers, zich bij ons gemeld. Tot en met 4 december vernemen we graag wie er belangstelling hebben. De belangstellenden noteren we op de longlist. Vanuit deze longlist maken we een shortlist van kandidaten waarmee we verder gaan.

In december en januari gaan we ons nader in deze kandidaten verdiepen door informatie in te winnen en gesprekken te voeren. Uiterlijk eind januari hopen we een bondscoach te benoemen.”

Worden de speelsters van Oranje betrokken in het proces?

“Alle speelsters hebben input mogen leveren voor de profielschets en deze input heb ik vervolgens met een afvaardiging van het team besproken. De speelsters staan achter het proces dat we hebben ingezet.”

Voor welke termijn zou de aanstelling van de nieuwe bondscoach gelden?

“We zoeken een bondscoach die zich in eerste instantie voor twee jaar aan ons verbindt met de intentie dit met vier jaar te verlengen tot en met de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles.”

Wat is de opdracht die de nieuwe bondscoach meekrijgt?

“Kwalificatie realiseren voor de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Werken aan verbreding en verdieping van de selectie voor de korte en de lange termijn, zodat het team voor Parijs voldoende veerkracht heeft en door kan groeien in de periode na Parijs.”

Wat zijn de belangrijkste functie-eisen voor de nieuwe bondscoach?

“We zoeken een bondscoach die ruime ervaring heeft in het coachen op internationaal topniveau, en begrijpt wat de mondiale volleybalbenchmark is. Het moet iemand zijn die op een krachtige en inspirerende manier leiding geeft aan atleten en stafleden en een ambitieus en veilig werkklimaat weet te creëren waarin kan worden geëxcelleerd. Kennis en begrip van de Nederlandse cultuur en omgangsvormen zijn een pre.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn