De Volleyball Nations League komt naar Nederland! Vanaf aanstaande dinsdag spelen de volleybaldames twee toernooien op rij in eigen land, eerst in het Apeldoornse Omnisport en daarna in het Rotterdamse Topsportcentrum. Maar tegen wie spelen ze eigenlijk? Een voorruitblik met informatie over de tegenstanders. Als eerste: Polen.

Dinsdagavond staat de eerste thuiswedstrijd van de volleybaldames in de Volleyball Nations League (VNL) op het programma. In Apeldoorn staat Oranje als eerste in het veld tegen Polen. De Poolse dames werden vorig jaar eerste in groep 2 van de World Grand Prix, in de finale waren ze toen te sterk voor Korea. In de VNL strijdt de jonge ploeg dit jaar tegen de absolute wereldtop. 

De ploeg van trainer Jacek Nawrocki is niet heel sterk begonnen in de VNL. Ze verloren met 3-1 van Amerika, Turkije was met 3-0 te sterk en ook Servië bleek met 3-1 een maatje te groot. Afgelopen donderdag werd een lange, spannende wedstrijd met 3-2 verloren van Thailand. De jonge ploeg boekte twee knappe overwinningen met 3-2 tegen Italië en China en staat momenteel op de dertiende plaats. Oranje staat vijfde.

In 2015 veroverde trainer Nawrocki met de Poolse dames het zilver tijdens de Europese Spelen in Baku. Hij werkt met een jonge ploeg hard om nieuwe successen te boeken. De 21-jarige Malwina Smarzek is zeer belangrijk voor de Poolse ploeg. De diagonaal speelster scoorde al 155 punten in de VNL. Bij Nederland is Anne Buijs topscorer met 80 punten.

Met een gemiddelde leeftijd van 22 is Polen een jonge ploeg, dat geldt ook voor Oranje met 23 jaar. Het kan een interessante wedstrijd worden met ongetwijfeld ook aardig wat Pools publiek in Omnisport. Gaan de volleybaldames de eerste thuiswedstrijd in de VNL winnen? Zorg dat je er ook bij bent en moedig onze dames aan!

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×