De Volleyball Nations League komt naar Nederland! De volleybaldames spelen een aantal mooie wedstrijden voor het eigen publiek en woensdagavond staat er een kraker op het programma. Dan speelt Oranje in Apeldoorn tegen Zuid-Korea.

In de Volleyball Nations League (VNL) staat Nederland na de eerste zes duels op de vijfde plek. De volleybaldames van bondscoach Jamie Morrison wonnen vijf van de zes wedstrijden. De tegenstander van aanstaande woensdag, Zuid-Korea, doet het ook niet slecht. Het Aziatische team staat momenteel op de zevende plek en won vier van de zes duels in de VNL.

Sterspeelster

De vrouw in vorm bij Zuid-Korea is Kim Yeon Koung. In de VNL scoorde zij in de eerste zes wedstrijd al 129 punten, ze staat daarmee tweede op de topscorerslijst. Met haar 1.92 meter is ze de langste speelster van de Aziatische ploeg.

Ook Kim Su Ji is in de Volleyball Nations League erg belangrijk voor de Koreanen. Ze is aan het net ijzersterk en wist al 18 punten te scoren met haar blok. Spelen deze twee toppers aanstaande woensdag tegen Oranje weer een hoofdrol of weten de volleybaldames dat te voorkomen? Het gaat duidelijk worden vanaf 19.30 uur in Omnisport te Apeldoorn.

Head to Head

Nederland en Zuid-Korea kwamen elkaar al vaak tegen op grote internationale toernooien. De eerste keer dat de twee teams tegen elkaar speelden was in 1956, toen werd er op het WK in Parijs met 1-3 verloren. In 2016 kwamen de Oranjedames het Koreaanse volleybalteam vaak tegen. De belangrijkste van dat jaar was de kwartfinale van de Olympische Spelen. Die won Oranje met 3-0. Daarmee maakte Oranje nog wat goed, want op het Olympisch kwalificatietoernooi in Tokio verloor Oranje onverwacht met 3-0 van de Aziaten.

Er werden 35 wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Korea. Daarvan wonnen de volleybaldames er 15, er werden er 20 verloren. Moedig je Oranje woensdag aan richting overwinning 16? 

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

DagTijdWedstrijdLocatieTickets
Di. 29-0519.30 uurNederland - PolenApeldoorn, OmnisportLink
Wo. 30-0519.30 uurNederland - Zuid-KoreaApeldoorn, OmnisportLink
Do. 31-0519.30 uurNederland - BraziliëApeldoorn, OmnisportLink
Di. 05-0619.30 uurNederland - Dominicaanse RepubliekRotterdam, TopsportcentrumLink
Wo. 06-0619.30 uurNederland - ItaliëRotterdam, TopsportcentrumLink
Do. 07-0619.30 uurNederland - ServiëRotterdam, TopsportcentrumLink

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×