Twee keer winst Oranje en spektakel in broederstrijd op DELA Beach Open

Twee keer winst Oranje en spektakel in broederstrijd op DELA Beach Open

Op dag drie van het DELA Beach Open zijn ook de heren gestart met de poulefase. Er kwamen vanmorgen drie Nederlandse teams in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen met 2-0 van Litouwen. Jasper Bouter en Ruben Penninga verrasten met een overtuigende 2-0 zege op de Oostenrijkse vicewereldkampioen Doppler/Horst. Mees Blom en Yorick de Groot verloren van de Noorse nummer 1 van de wereld: Mol en Sorum. Ook vond er een hele mooie Letse broederstrijd plaats.

Mees Blom en Yorick de Groot kregen een wildcard voor het DELA Beach Open in de Sportcampus. Ze begonnen meteen met een lastige tegenstander, de huidige nummer 1 van de wereld: Mol en Sorum uit Noorwegen. In de eerste set hadden de heren van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) geen kans, die verloren ze met 21-11. 

De tweede set werd wel spannend, maar in de slotfase sloegen de ‘Beachvolley Vickings’ toe: 21-18. De Groot: “We hadden het in de eerste set lastig en kwamen moeilijk tot scoren, maar daarna maakten we er een mooi potje van.” Blom: “Dat geeft ons zeker vertrouwen om in de tweede wedstrijd wel te stunten.”

Stunt

In de tweede wedstrijd met Oranje inbreng werd het publiek positief verrast. Jasper Bouter en Ruben Penninga zorgden voor een grote stunt door op zeer overtuigende wijze van een internationaal topteam te winnen. De BTN-heren stonden in hun eerste poulewedstrijd tegenover de vicewereldkampioen van 2017, het enorm ervaren Oostenrijkse duo Doppler/Horst. 

Penninga was met zijn blok van grote waarde en besliste de eerste set: 22-20. Oranje denderde door in de tweede set en liet het topteam gedesillusioneerd achter: 21-12. Bouter: ,,Ik dacht wel dat als we zelf goed speelden, we een kans hadden tegen die gasten. We gingen er vol vertrouwen in. Ons doel was zeventiende worden, dat hebben we gehaald. Nu gaan we gewoon hard door.”

Een grote favoriet voor de titel: Brouwer en Meeuwsen. De BTN-heren begonnen het toernooi met een 2-0 (21-11, 21-19) zege op Litouwen. De eerste set was overtuigend, in de tweede set slopen er veel fouten in het spel en kwam Litouwen meer in de buurt. Brouwer: “De eerste set was goed, we lieten het spel zien wat we graag spelen. In de tweede set werd het wel iets spannender. Het is supergaaf om weer in deze ambiance in het Zuiderpark te mogen spelen. Vanavond gaan we weer knallen.” 

Broederstrijd

Een hele mooie wedstrijd vond vanmorgen plaats op veld 3. Daar streden twee Letse teams tegen elkaar en dat leverde een interessante broederstrijd op. Veelvoudig World Tour kampioen en Olympiër Aleksandrs Samoilovs (32), ook wel bekend als The Lion King, tegenover zijn twintigjarige broertje Mihails.

Het leverde een mooie strijd op die pas in de derde set een winnaar kreeg. Het werd uiteindelijk 21-18, 17-21 en 22-20 voor het ervaren duo: Samoilivs en Smedins. De Letse staf moedigde op leuke wijze aan: als de oudste scoorde ging het over Mufasa en als Mihails een punt maakte: Simba! 

De Samoilovs broertjes keken lachend samen terug na de bijzondere wedstrijd. Aleksandrs Samoilovs: “Ik vind het eigenlijk niks om tegen hem te spelen want het is zijn eerste keer in het hoofdtoernooi op een 4-sterren World Tour. Ik wil eigenlijk niet van hem winnen want hij heeft rankingpunten nodig en je wilt je broertje helpen. Een dubbel gevoel, want je wilt ook heel graag juist van hem winnen.” 

Spelen tegen zijn ervaren broer, dat is niet niks. Mihails: “Het is heel lastig tegen hem, zo veel ervaring. Maar je kent elkaar wel heel goed en ook hoe ze spelen want we trainen veel samen. Dus het was voor ons eigenlijk geen slechte loting. Laten we de volgende keer maar winnen, het scheelde zo weinig.” Of ze in de toekomst nog eens samen een duo vormen? Iedereen moet hard lachen om het antwoord van de jongste Let. “Misschien is hij dan te oud, we zullen zien hoe lang hij nog fit blijft.”

 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×