Twee Nederlandse teams naar EK Beachvolleybal U18 in Oostenrijk

Twee Nederlandse teams naar EK Beachvolleybal U18 in Oostenrijk

Van donderdag 13 t/m zondag 16 juni wordt in het Oostenrijkse Baden het EK Beachvolleybal voor spelers en speelsters onder de 18 jaar (U18) gespeeld. Nederland is in Baden vertegenwoordigd met één jongensteam (Kyran Verstegen en Siem Ooijman) en één meisjesteam (Kim Klein Lankhorst en Desy Poiesz). De coaches van Beachvolleybal Team Nederland ter plekke zijn Rodin Merx (jongens) en Erna Everaert (meisjes).

Vorige week liet het team van coach Frank van den Outenaar op het bekende Strandbad Baden al zien hoe het moet. In het goed georganiseerde 1* World Tour toernooi werd door het damesteam Katja Stam / Julia Wouters knap zilver gewonnen. Voor de komende dagen is het de beurt aan de jongste Europese talenten om hun mogelijkheden te testen. In beide genders zijn er 32 teams van de partij. De uitverkiezing van de twee Nederlandse teams is door de duo’s zelf afgedwongen.

Play off wedstrijden

Op 24 mei jl. vonden in Bilthoven de play-off wedstrijden plaats voor het EK U18. Dit was een eerste test om te kijken of vaker dan voorheen gebruik zal worden gemaakt van play-off wedstrijden om deelname aan een internationaal under age kampioenschap af te dwingen. Dit werd alleen bij de meisjes gedaan omdat er meer meisjesteams van eenzelfde niveau waren. Het werd een geslaagde test waarbij Kim en Desy via twee zwaarbevochten driesetters hun deelname veilig stelden.

EK U18

Het is vaak moeilijk te voorspellen waar de Nederlandse teams in het Europese krachtenveld staat. De poule-indeling wordt de avond voor de start van het toernooi bekend gemaakt. Dit gebeurt op basis van uitslagen van voorafgaande jaren. Dat zijn meestal andere teams dan dit jaar.

Erna Everaert, talentcoach van de meisjes, blikt vooruit: “We hebben een goede voorbereiding gehad, en dat geeft zelfvertrouwen. We gaan het maximale eruit halen. We hebben er zin in.”

Rodin Merx, coach van de jongens: “Na veel trainingen en drie toernooien als voorbereiding in de nationale tour gaat het dan echt beginnen. Strijden tegen je leeftijdsgenoten uit Europa is een mooie uitdaging. We gaan onze huid duur verkopen en elke wedstrijd om de winst spelen! Ook wij hebben er veel zin in.”

Poules Nederland

Pool F (meisjes)
Team Land
Chechelnytska/Romaniuk [6] UKR
Klein Lankhorst/Poiesz [11] NED
Gusarova/Siakidou [22] CYP
De Meersman/Rabitsch [27] AUT
Pool G (jongens)
Team Land
Versteegen/Ooijman [7] NED
Fusco/Hanni, T. [10] ITA
Dóczi/Mikuláss [23] HUN
Ciubotariu/Creta [26] ROU
Ek U18

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×