Op alle niveaus van het Europese volleybal bij de mannen komen deze week Nederlandse spelers in actie. In de Champions League spelen bijvoorbeeld Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra hun eerste wedstrijd, in de CEV Cup wonnen Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen gisteren al hun eerste wedstrijd. Check hieronder voor livestreams.

Champions League
Op het hoogste Europese niveau spelen dit jaar vijf Nederlandse mannen. Vier van hen komen vandaag in actie. Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra spelen vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd tegen het Belgische Maaseik, dat voor het eerst in lange tijd zonder Nederlanders deelneemt. Het is de eerste speelronde in Poule B, die verder bestaat uit het Russische Dinamo Moskou en het Poolse Projekt Warschau.

In Poule A spelen Michiel Ahyi en Stijn van Schie vanavond om 20.00 uur met het Roeselare (BEL) tegen het Duitse Friedrichshafen. In de poule is gisteren al de eerste wedstrijd gespeeld, Pools kampioen Jastrzebski Wegiel won eenvoudig van het Bulgaarse Hebar Pazardzhik.

Livestreams zijn vandaag tegen betaling te zien op EuroVolley.tv.

Op donderdag speelt Thijs ter Horst met het Italiaanse Perugia in Poule E tegen het eveneens Italiaanse Trentino. Die wedstrijd start om 20.30 uur en is live te volgen op YouTube.

CEV Cup
Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen zijn met Modena (ITA) de zestiende finale van de CEV Cup goed begonnen, ze wonnen op dinsdag met 3-1 van het Roemeense Zalau. Van Garderen was goed voor 15 punten, Abdelaziz in twee sets voor 7. Vanavond is de return opnieuw in Modena.

Ook Maikel van Zeist speelde op dinsdag al, zijn Chênois Genève verloor thuis van Neftohimik Burgas uit Bulgarije. Van Zeist speelde de hele wedstrijd en maakte acht punten. Volgende week dinsdag is de return in Bulgarije.

Vanmiddag om 16.00 uur speelt Ewoud Gommans met Dinamo Bocuresti de eerste wedstrijd in de zestiende finales tegen United Volleys Frankfurt, om 18.00 uur treedt Fabian Plak met het Franse Chaumont in Roemenië aan tegen Arcada Galati.

Wessel Keemink doet om 19.00 uur niet mee met zijn team Karlovarsko tegen het Servische Ribnica. Keemink is ziek, hij is niet afgereisd met het team. Hij heeft negatief getest op corona.

Challenge Cup
Dion Verweij, Tim Smit en Sam Gortzak spelen vanavond om 20.00 uur met hun Belgische team Tectum Achel in Spanje tegen CAI Teruel. Volgende week is de return. Daan Streutker komt met zijn Oostenrijkse werkgever Union Raiffeisen Waldviertel pas volgende week in actie, beide ontmoetingen met het Noorse Viking TIF Bergen worden dan in Oostenrijk gespeeld.

Livescores
Van de wedstrijden in de CEV en Challenge Cup zijn helaas geen livestreams. Je kunt de livescore in de Game Hub op cev.eu volgen.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn