Kyran Versteegen en Mees Sengers hebben ook hun derde poulewedstrijd in Phuket, Thailand gewonnen en zijn daardoor als groepswinnaar door naar de achtste finales. Desy Poiesz en Brecht Piersma zijn in de achtste finales uitgeschakeld, zij eindigen het WK Beachvolleybal voor spelers onder 19 jaar op de negende plaats. Versteegen en Sengers spelen hun achtste finale komende nacht om 2.00 uur Nederlandse tijd.

Versteegen/Sengers
Op de derde dag van het WKo19 speelden Kyran Versteegen en Mees Sengers hun derde en laatste duel in Poule E. Net als hun tegenstanders uit Duitland hadden de nederlanders hun twee eerdere wedstrijden gewonnen. De winnaar van dit treffen zou dus direct doorgaan naar de achtste finales, voor de verliezer wachtte vanmorgen al een herkansing in de eerste ronde van de knock-outfase.

Versteegen en Sengers speelden een sterk spel op eigen service, ze pakten in de wedstrijd maar liefst 27 breakpoints, tegenover 15 voor de Duitsers Maximilian Just en Momme Lorenz. In de eerste set was dat overwicht overduidelijk met 21-13 overwinning. In de tweede set maakten de Duitsers een flinke serie (van 5-3 achter naar 10-5 voor), die bracht ze uiteindelijk de tweede set met 21-19.

In de derde set was het overtuigende spel van de Oranjemannen terug, ze wonnen met 15-10 en plaatsten zich daarmee bij de laatste zestien. Ze spelen die wedstrijd vannacht om 2.00 uur Nederlandse tijd tegen de Brazilianen Nicolas Capretti Schosler en Samuel Giacomo Oselame Bello. Er is helaas geen livestream van die wedstrijd, de livescore is hier te volgen.

Poiesz/Piersma
De vrouwen van Jong Oranje startten de dag in Thailand in de eerste ronde van de knock-outfase. In de wedstrijd tegen het Zwitserse koppel Lea Toschini/Leona Kernen liep het gesmeerd, ze zegevierden met 21-15, 21-17.

Vanmorgen traden ze in de achtste finales aan tegen de Amerikaanse Megan Kraft en Delayne Maple. In de eerste set trokken ze het spel van de eerste wedstrijd door, met 21-17 wonnen de Nederlandsen. Daarna zakte het spel in, slechts een punt werd er gewonnen op eigen service. Met 21-8 trokken Kraft en Maple de stand gelijk.

In de derde set ging het gelijk op tot 9-9, maar in het vervolg pakten de Nederlandse meiden slechts een punt, met 15-10 ging de eindzege naar de Amerikaanse vrouwen. Poiesz en Piersma zijn het WK<19 op de negende plaats geëindigd, nadat ze eerder dit jaar vierde werden op het EK<20.

Poiesz Piersma5
Poiesz Piersma4
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×