Bij een bezoek aan zijn oude basisschool de Korenaer in Oss trof Bas van de Goor een volledig vernieuwd, sportief schoolplein aan. Dit Schoolplein14 is het resultaat van onder meer een crowdfundingsactie bij de volleybalevenementen afgelopen jaar in Nederland.

Via de kaartverkoop van alle internationale evenementen op de volleybalkalender in 2018 werd geld ingezameld. Ook leerlingen van de Korenaer zelf en de Bas van de Goor Foundation hebben door verschillende acties een duit in het zakje gedaan. Met succes: tijdens Volley2018 werd bekend gemaakt dat de benodigde 8.000 euro binnen was. Vol enthousiasme zijn de leerlingen van de Korenaer aan de slag gegaan om het Schoolplein14 helemaal zelf te ontwerpen en na de aanleg in het najaar van 2018 konden de leerlingen naar hartenlust sporten en spelen.

Bas van de Goor ging terug naar zijn basisschool om te ervaren hoe het schoolplein er nu uitziet en vooral hoe de kinderen het beleven. Natuurlijk niet zonder het zelf ook even uit te proberen. Zie hieronder de video.

Maatschappelijk partners

Het initiatief kwam tot stand doordat de Bas van de Goor Foundation en de Johan Cruyff Foundation als maatschappelijk partner verbonden waren aan het door de Nevobo georganiseerde multi-event Volley2018. Alle drie de organisaties zetten zich in om elk kind te laten genieten van sport. De Cruyff Foundation creëert ruimte voor kinderen om te sporten en spelen en doet dat onder andere met Schoolplein14. Met speelvakken en belijningen op schoolpleinen en het verstrekken van sport- en spelmateriaal worden Schoolpleinen weer aantrekkelijk gemaakt, zodat kinderen weer lekker gaan buitenspelen tijdens en na schooltijd. Ook de lokale volleybalvereniging Ovoco heeft zich aan dit initiatief verbonden. De club verzorgde onder meer volleybalclinics op de Korenaer. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn