Vijfde plek voor Keizer en Meppelink op DELA Beach Open

Vijfde plek voor Keizer en Meppelink op DELA Beach Open

Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink is het DELA Beach Open geëindigd in de kwartfinale. Ze gaven alles, maar het was niet genoeg tegen de stugge Finse tegenstander. Lahti en Parkkinen serveerden ijzersterk en legden de druk constant bij de dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). Een antwoord bleef uit, het werd 20-22 en 16-21. De regerend Europees kampioen moet daardoor genoegen nemen met de vijfde plek.

Finland begon sterk in de kwartfinale, met een goede service kwamen ze op 4-8. Maar Keizer en Meppelink toonden weer waar ze om bekend staan, bij een achterstand met enorme vechtlust terugkomen. Toch kwam Finland weer voor mede door een netfout van Meppelink, het werd daardoor 18-20. Met het publiek er massaal achter wisten de BTN-dames weer op gelijke hoogte te komen dankzij sterk verdedigend werk van Keizer: 20-20. Maar bij het derde setpoint sloeg Finland wel toe: 20-22.

Het werd in de tweede set nooit meer echt spannend, Finland speelde een hele degelijke en stabiele partij en stond de gehele set op voorsprong. Keizer en Meppelink bleven vechten, maar het mocht niet baten: 16-21 voor Finland. 

Meppelink keek terug op de kwartfinale: “Iedereen zag hoe pittig het was, door die sterke service stonden we in de side-out onder druk. Het was lastig in te schatten of hij kort of diep viel en we konden niet de druk bij Finland leggen.”

Keizer kon ook al een beetje trots zijn. “We zijn het seizoen goed gestart met een vijfde plek op die viersterren toernooi, al is het nu nog even balen. Dit gave toernooi smaakt naar meer en we hebben nu weer een lange periode om goed te trainen en dan komen we sterker terug.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×