Morgen beginnen de Volleybaldames in Japan aan de Volleyball Nations League, waar later deze week onder meer Brazilië en China de tegenstanders zijn. De eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een pikante ontmoeting.

Dinsdag speelt Nederland in onze ochtend tegen Duitsland, de ploeg die zes jaar lang werd gecoacht door de huidige bondscoach van TeamNL Oranje. Voor Felix Koslowski is het dan ook een weerzien met een aantal speelsters, die hij tijdens zijn periode van 2015 tot 2021 als bondscoach van Duitsland onder zijn hoede had.

Bovendien coachte hij de Duitse internationals Lina Alsmeier, Anna Pogany en Pia Kästner afgelopen seizoen ook bij zijn club SSC Palmberg Schwerin.

Zelfde schuitje

Duitsland staat op de wereldranglijst een plek lager (13) dan Nederland en zit dus in hetzelfde schuitje wat betreft de olympische kwalificatie. Plaatsing voor Parijs in het kwalificatietoernooi is een pittige opgave, maar een plek op de wereldranglijst in juni 2024 net buiten de top-10 zou nog een zijdeur naar de Spelen kunnen openen.

Nederland speelt in Japan ook nog tegen Brazilië (1 juni), Dominicaanse Republiek (2 juni) en China (3 juni). Later in juni volgen nog speelweken in Hongkong en Bangkok. De wedstrijden zijn te zien bij Ziggo Sport (zie onder).

Rouleren

Koslowski zei eerder deze maand tijdens de teampresentatie op Papendal dat hij zich bewust van het belang van elke wedstrijd dit seizoen, maar dat hij als coach ook moet waken voor overbelasting van speelsters. Om die reden gaf hij een aantal internationals nog rust en zal hij ook tijdens de VNL rouleren met de 30 speelsters die hij eerder dit jaar op de longlist zette.

De selectie die is afgereisd naar Japan bestaat uit Nova Marring, Iris Vos, Vera Mulder, Jolien Knollema, Jolijn de Haan, Elles Dambrink, Hester Jasper, Indy Baijens, Britte Stuut, Eline Timmerman, Florien Reesink, Kirsten Knip, Laura Dijkema en Sarah van Aalen.

DagDatumTijd (NL)WedstrijdTe zien op
Dinsdag30 mei09.10uDuitsland - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select
Donderdag1 juni11.00uBrazilië - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Vrijdag

2 juni09.10uDominicaanse Republiek - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Zaterdag

3 juni08.40uChina - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Woensdag

14 juni14.30uNederland - TurkijeZiggo Sport Racing (Kanaal 13)

Vrijdag

16 juni11.00uPolen - Nederland

Ziggo Sport + Ziggo Sport Select

Zaterdag17 juni11.00uNederland - ItaliëZiggo Sport Docu
Zondag18 juni07.30uBulgarije - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select
Dinsdag27 juni15.30uThailand - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select
Donderdag29 juni08.00uKroatië - NederlandZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Vrijdag

30 juni12.00uNederland - JapanZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Zaterdag

1 juli

12.00

Nederland - CanadaZiggo Sport + Ziggo Sport Select

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn