De Nederlandse volleybalsters spelen in de poulefase van het EK 2019 tegen Hongarije, Kroatië, Azerbeidzjan, Roemenië en Estland. Dat is de uitkomst van de loting die woensdagmiddag werd voltrokken in het Turkse Istanbul. Het EK Vrouwen vindt van 23 augustus t/m 8 september plaats in Turkije (Ankara), Polen (Lodz), Hongarije (Boedapest) en Slowakije (Bratislava). De volleybaldames spelen hun poulewedstrijden in het Hongaarse Boedapest.

Op het laatste EK, dat in 2017 plaatsvond in Azerbeidzjan, won Oranje in de halve finale met 3-2 van het gastland na een absolute thriller. In de poulefase van het EK 2019 treffen Nederland en Azerbeidzjan elkaar dus opnieuw.

Toernooiformule

Het EK 2019 is in vele opzichten bijzonder. Voor het eerst wordt het Europees Kampioenschap georganiseerd in vier landen, en voor het eerst nemen er maar liefst 24 landen deel.

De 24 deelnemende landen zijn verdeeld over 4 poules van 6. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de achtste finales. In alle vier organiserende landen wordt gespeeld t/m de achtste finales. De kwartfinales vinden plaats in Polen en Turkije en de halve finales, de wedstrijd om het brons en de finale in Turkije.

Officiële hashtags: #EuroVolleyW en #WeAreEuroVolley 

Indeling alle poules:

Visual Pools Ek Vrouwen 2019 Website Formaat

Wedstrijdschema Nederland, poule C in Boedapest (exacte tijden volgen later):

Dag Wedstrijd
Vrijdag 23 augustus Nederland - Roemenië
Zondag 25 augustus Nederland - Azerbeidzjan
Maandag 26 augustus Nederland - Kroatië
Dinsdag 27 augustus Nederland - Estland
Donderdag 29 augustus Nederland - Hongarije
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn