De Nederlandse volleybalsters hebben hun eerste overwinning in de Volleyball Nations League geboekt. Oranje won vannacht in Brasilia met 3-0 (25-11, 25-21, 25-18) van Zuid-Korea. Het team van bondscoach Avital Selinger speelt nog vier poulewedstrijden in de VNL, van 30 juni t/m 4 juli in het Canadese Calgary.

Nederland Zuid Korea VNL 2022 FIVB

Basisopstelling

Bondscoach Avital Selinger begon tegen Zuid-Korea met Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Fleur Savelkoel (passer/lopers), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Indy Baijens en Marrit Jasper vielen in.

Anne Buijs en Celeste Plak scoren ieder 15 punten

Nederland was de hele wedstrijd in controle en liet Zuid-Korea nooit te dichtbij komen. Alleen in de tweede set mochten de Aziatische volleybalsters aanhaken tot 21-19. De setwinst voor Oranje kwam echter nooit in gevaar.

Anne Buijs en Celeste Plak deelden de topscorerstitel met ieder 15 punten. Ook de middenas met Juliët Lohuis (10 punten) en Eline Timmerman (9 punten) rendeerde goed.

Laatste vier poulewedstrijden in Canada

De wedstrijd tegen Zuid-Korea was de laatste voor Nederland in Brazilië. Oranje speelt van 30 juni t/m 4 juli in Calgary haar laatste vier poulewedstrijden in de Volleyball Nations League, tegen Japan, Turkije, België en Canada.

Bekijk op deze pagina hoe je de wedstrijden van Nederland op de Volleyball Nations League kunt volgen.

Uitslag zondag:

Nederland – Zuid-Korea 3-0 (25-11, 25-21, 25-18)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×