De Nederlandse volleybalsters hebben woensdag in de Volleyball Nations League met groot gemak van Zuid-Korea gewonnen. Oranje won in het sfeervolle Omnisport in Apeldoorn met speels gemak met 3-0 van de Aziaten. Donderdag staat de laatste wedstrijd in Apeldoorn op het programma, tegen wereldtopper Brazilië.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Jamie Morrison startte woensdag met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Nika Daalderop en Anne Buijs (passer/lopers), Tessa Polder en Nicole Koolhaas (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Bij Zuid-Korea ontbraken enkele sterkhouders, waaronder superster Yeon Koung Kim. Kim kwam vorige week nog voor haar land in actie tijdens de wedstrijden in Zuid-Korea, maar nam deze week rust.

Zonder Kim en consorten had Zuid-Korea niets in te brengen tegen het vrijuit spelende Nederland. Morrison kon vrijuit wisselen en gunde iedereen speeltijd. De mutaties in het veld gingen niet ten koste van het niveau, en Oranje ging alleen maar swingender spelen. Ook Celeste Plak, Marrit Jasper en Juliet Lohuis kwamen in het veld en mochten hun talent demonstreren.

Via 25-18, 25-10 en 25-12 trok Oranje gemakkelijk de wedstrijd naar zich toe, de zevende overwinning in acht duels. Morgen staat de kraker tegen Brazilië op het programma, de nummer vier van de wereldranglijst en de winnaar van de World Grand Prix in 2017. Er zijn nog tickets voor deze wedstrijd verkrijgbaar op volleybal.nl/tickets

Nederland – Zuid-Korea 3-0 (25-18, 25-10, 25-12)

Kom naar de Volleyball Nations League in Nederland!

Van dinsdag 29 mei t/m donderdag 31 mei en van dinsdag 5 juni t/m donderdag 7 juni spelen de volleybaldames twee Volleyball Nations League toernooien in Nederland! Oranje treft de topteams Polen, Zuid-Korea en Brazilië (in Apeldoorn) en de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië (in Rotterdam). 

Trek je oranje outfit uit de kast en kom Nederland aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam! Tickets bestel je hier: volleybal.nl/tickets

Resterend programma:

Dag Tijd Wedstrijd Locatie Tickets
Do. 31-05 19.30 uur Nederland - Brazilië Apeldoorn, Omnisport Link
Di. 05-06 19.30 uur Nederland - Dominicaanse Republiek Rotterdam, Topsportcentrum Link
Wo. 06-06 19.30 uur Nederland - Italië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Do. 07-06 19.30 uur Nederland - Servië Rotterdam, Topsportcentrum Link
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn