De Nederlandse volleybalsters zijn als vierde geëindigd op het Europees Kampioenschap van 2021. Oranje verloor in de wedstrijd om het brons met 3-0 van Turkije. Bondscoach Avital Selinger begon dit jaar in mei te bouwen aan een nieuw team. Na een knap optreden in de Volleyball Nations League (9 overwinningen in 15 wedstrijden), voegde Oranje zich dit EK bij de beste vier landen van Europa. De absolute top bleek dit weekend nog te sterk voor de equipe van Selinger.

Opstelling

Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Anne Buijs en Nika Daalderop (passer/lopers), Juliët Lohuis en Eline Timmerman (middens) en Myrthe Schoot (libero).

1e set

In de eerste set kon Nederland Turkije niet volgen. Turkije speelde niet eens groots, zoals gisteren in de openingsset tegen Servië, maar profiteerde van het feit dat Oranje rommelig speelde. Passend had Nederland het lastig, waardoor het aanvalsspel niet tot wasdom kwam. Ook had Nederland moeite om het Turkse blok te passeren, zelfs met tactische ballen. Via 13-19 en 17-23 ging de set eenvoudig met 20-25 naar Turkije.

2e set

In de tweede set kon Nederland goed meekomen met Turkije tot 6-6. Op dat moment viel Celeste Plak geblesseerd uit, nadat ze door een ongelukkige duik hard op haar rug was gevallen. Elles Dambrink verving haar. Turkije liep prompt uit naar 6-9 en vanaf dat moment liep Oranje achter de feiten aan.

Turkije bleef volledig in controle, en won de set verdiend met 19-25.

3e set

De derde set had Nederland moeten winnen. Na een prachtige start nam Oranje een voorsprong van vier punten (18-14), mede dankzij een reeks punten van aanvoerder Anne Buijs (vandaag topscorer met 14 punten).

Nederland kon de mooie marge echter niet verdedigen, en liet Turkije op 20-20 weer langszij komen. In de slotfase waren de Turkse volleybalsters het meest doortastend. Turkije nam een 22-24 voorsprong, liet Nederland nog één punt scoren en maakte het karwei daarna zakelijk af: 23-25.

Nederland – Turkije 0-3 (20-25, 19-25, 23-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×