De Nederlandse volleybalsters zijn hun laatste toernooi in de Volleyball Nations League van dit seizoen uitstekend begonnen. In het Russische Jekaterinenburg won Oranje overtuigend met 3-0 van Thailand. Woensdag treft Nederland de Verenigde Staten, donderdag staat de laatste wedstrijd tegen gastland Rusland op het programma.

Opstelling

Bondscoach Jamie Morrison koos voor een basisopstelling met Britt Bongaerts (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Juliët Lohuis en Yvon Beliën (middens) en Myrthe Schoot (libero). Robin de Kruijf, die voor het eerst dit seizoen weer aan de selectie was toegevoegd, bleef vandaag nog op de bank.

Wedstrijdverloop

Oranje was vandaag veel te sterk voor Thailand en liet de Aziatische volleybalsters nooit te dichtbij komen. Vooral blokkerend onderscheidde Nederland zich, met 11 killblocks tegenover slechts 2 van Thailand. Lonneke Sloetjes werd topscorer met 15 punten. Ook Celeste Plak en Juliët Lohuis (ieder 12 punten) kwamen makkelijk tot scoren.

Alleen in de tweede set, bij een voorsprong van 22-20, moest Nederland even bij de les blijven. Het was invalster Anne Buijs, die vandaag samen met Laura Dijkema als dubbele wissel werd gebruikt, die hard 23-20 binnensloeg en het definitieve verschil maakte in deze doorgang.

Aan het einde van de wedstrijd was het Celeste Plak die met een harde smash het tweede matchpoint benutte: 25-16.

Nederland – Thailand 3-0 (25-18, 25-20, 25-16)

Komende dagen tegen USA en Rusland

Woensdag speelt Nederland tegen de Verenigde Staten, de nummer 3 van de wereldranglijst. Aan de laatste ontmoeting tegen Team USA heeft Oranje zoete herinneringen. Op het WK in Japan werd Amerika met 3-2 verslagen in de Final Six, waardoor Nederland zich plaatste voor de halve finale.

Op donderdag speelt Nederland tegen gastland Rusland, de huidige nummer 5 van de wereld.

Resterend programma:

Datum Tijd (NED) Wedstrijd Locatie
Wo. 19-06 13.00 uur Nederland - Verenigde Staten Jekaterinenburg, Rusland
Do. 20-06 16.00 uur Rusland - Nederland Jekaterinenburg, Rusland
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×