Je kent ze wel, de anonieme helden die zich achter de schermen tomeloos inzetten voor de club. De onbaatzuchtige vrijwilligers die een podium verdienen.
Eind vorig jaar schreven we de verkiezing voor dé volleybalvrijwilliger van het jaar uit. De nominaties stroomden binnen en uit al die clubhelden werden de drie beste kandidaten gekozen. Luppo (VC Grijpskerk uit Niezijl), Ed (VCC’92 uit Wormer) en Gert-Jan (CTO’70, Duivendrecht), zijn nog in de race voor de hoofdprijs: een welverdiend, tweedaags verwenarrangement tijdens het EK Volleybal Mannen 2019 of de Volleyball Nations League!

Zonder vrijwilligers zou onze sport nooit zo groot zijn geworden. Om ook de overige genomineerden te bedanken voor hun inzet, ontvingen zij van ons twee tickets voor de Golden European League wedstrijden van de Oranje volleybalmannen. Heb je jullie clubheld(en) niet genomineerd? Het is nooit te laat om ze te bedanken voor hun inzet, dus maak dat gebaar alsnog. En nomineer ze eind dit jaar gewoon voor de volgende volleybalvrijwilliger van het jaar verkiezing.

Vanaf vandaag kan er via Facebook gestemd worden op één van de drie finalisten, klik daarvoor hier. Stemmen kan tot 15 april tot 12:00 uur. Hieronder vast een korte toelichting op het trio en de filmpjes die wij rondom hun nominaties maakten. 

Luppo Kort van VC Grijpskerk uit Niezijl

Denk je aan de vereniging, dan denk je aan Luppo. Hij is al 14 jaar de drijvende kracht achter de vereniging, bijna iedere avond van de week is hij in de sporthal de Bokkediek te vinden. Geeft hij geen training, dan staat hij wel op de bok te fluiten bij een wedstrijd of coacht hij een team. Daarnaast is hij ook nog voorzitter van de vereniging, contactpersoon van de Nevobo en scheidsrechtercoördinator. Na elke training/wedstrijd zit hij altijd tot laat gezellig met iedereen te kletsen aan de bar met een bok-biertje. Luppo  kent iedereen en iedereen kent hem. Speelt er iets binnen een team? Luppo is al op de hoogte. Hij staat altijd voor iedereen klaar, is maatschappelijk betrokken en zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Altijd vrolijk, enthousiast en realistisch. Zelf is Luppo altijd erg bescheiden over wat hij allemaal doet, vandaar dat de leden van VC Grijpskerk hem in het zonnetje wilde zetten.

Ed Pfann van VCC’92 uit Wormer
Ed is zeer gedreven. Hij is dagelijks bij VCC’92 actief en hij doet dit al 40(!) jaar van zijn leven. Eerst bij VCW, daarna bij de fusieclub VCC'92 Wormer. Hij bekleedt de functie van voorzitter, is al 50 jaar scheidsrechter en zorgt ervoor dat nieuwe ontwikkelingen, zoals de privacywet en een veilig sportklimaat, binnen de vereniging worden geïmplementeerd. Ed vind het belangrijk dat het gezellig is op de club en dat de leden elkaar kennen. Ed verdiend om in het zonnetje gezet te worden door zijn gedrevenheid en zijn onlosmakelijke band met onze vereniging. Voor VCC’92 is hij al de vrijwilliger van het jaar.

Gert-Jan Baerents van CTO’70, Amsterdam
Gert-Jan Baerents is niet weg te denken bij CTO’70. Hij is zeer betrokken bij de club en kent dan ook alle leden bij naam. Hij doet zijn uiterste best om alle wedstrijden te kijken, van de jongste teams tot die van de senioren. Daarnaast vervult hij verschillende taken bij CTO’70; voorzitter, scheidsrechter, toernooiorganisator en materiaalman. Hij kijkt hoe de vereniging sterker en beter kan worden, ook als het al goed gaat. Hij is er goed in om mede-leden zich bewust te maken van hun verantwoordelijkheid binnen de club, waardoor er binnen CTO’70 veel wordt samenwerkt om de club sterker en beter te maken. CTO’70 kent hem als uitzonderlijk betrokken bij de club, ons ‘mensenmens’ die altijd klaarstaat om je te helpen. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn