Wereldkampioen Polen bij debuut Leon te sterk voor Oranje

Wereldkampioen Polen bij debuut Leon te sterk voor Oranje

De Nederlandse mannen hebben de eerste oefenwedstrijd in en tegen Polen met 4-0 verloren. Het was het officiële debuut van Wilfredo Leon, de tot Pool genaturaliseerde Cubaan speelde de eerste twee sets en maakte daarin negen punten. Aanvoerder Nimir Abdelaziz werd topscorer in Opole met 15 punten. Op zondag spelen Polen en Nederland nog een keer tegen elkaar.

In het volleybalgekke Polen hield het debuut van Leon de gemoederen al tijden bezig. Met zijn basisplaats werd de belofte eindelijk ingelost. In de eerste twee sets leidde hij zijn team naar de winst: 25-20 en 25-19. In totaal scoorde hij negen punten.

Aan Nederlandse zijde stonden Gijs van Solkema, Nimir Abdelaziz, Luuc van der Ent, Fabian Plak, Maarten van Garderen en Thijs ter Horst in de basis, hetzelfde team dat afgelopen woensdag tegen Finland aan de wedstrijd begon. Just Dronkers verzorgde als libero de verdediging en pass. 

Halverwege de eerste set kwam de Poolse ploeg op stoom en sloeg een gat van vier punten. De vijf scores van Abdelaziz konden daar niet voldoende tegenover stellen. Het inbrengen van Wessel Keemink en Wouter ter Maat mocht ook niet meer baten, Polen won met 25-20 de openingsset.

In set twee werd het gat direct aan het begin geslagen. Thijs ter Horst kwam met zes scores goed op stoom, maar Oranje zag Polen toch met de winst strijken. Daarmee kwam het debuut van Leon ook tot een einde, van coach Vital Heynen mocht hij langs de kant plaatsnemen.

De derde set toonde dat Oranje met goed spel toch wat beter in de buurt van de wereldkampioen kon komen. Gijs van Solkema pakte twee blocks mee, ook Luuc van der Ent stopte nog een aanval af. Bij Polen was de basis wel gewisseld, onder aanvoering van Bednorz en Bieniek pakten ze toch de winst met 25-22. 

Van tevoren was afgesproken sowieso een vierde set te spelen, daarin was Polen ook de sterkste met 25-21. 

Nimir Abdelaziz was topscorer met 15 punten, Maarten van Garderen scoorde tien keer. Zondagmiddag om 17.00 uur spelen beide teams weer tegen elkaar. Er is helaas geen livestream beschikbaar. 


Kom de Lange Mannen aanmoedigen tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam!

Van vrijdag 9 t/m zondag 11 augustus speelt het Nederlands mannenteam het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Rotterdam Ahoy. Oranje heeft een olympische droom, en hoopt zich in Rotterdam voor het eerst sinds 2004 weer te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team van bondscoach Roberto Piazza speelt achtereenvolgens tegen Zuid-Korea (vrijdag), België (zaterdag) en de Verenigde Staten (zondag). De winnaar van dit toernooi plaatst zich direct voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Lees op deze pagina hoe je erbij kunt zijn in Rotterdam Ahoy!


Foto: Polska Siatkowska (Piotr Sumara)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×