De Supercup kent dit jaar een ander format, normaal gesproken zouden de landskampioen en bekerwinnaar het tegen elkaar opnemen, maar met het afgebroken seizoen vanwege corona is er geen kampioenschap vergeven in de Eredivisie vrouwen. En dus maken vier teams zich op voor de eerste titel die gewonnen kan worden in het volleybal sinds corona de competitie stillegde. In de Van der Knaaphal in Ede staat Apollo 8 zaterdag tegenover Team Eurosped in de eerste halve finale en bekerwinnaar Sliedrecht Sport neemt het daarna op tegen VC Sneek voor een plek in de finale van zondag.

Toen de competitie werd stilgelegd in maart stond Apollo 8 bovenaan in de kampioenspoule. Sliedrecht Sport stond op een gelijk aantal punten, de derde plaats was voor Team Eurosped en VC Sneek bezette de vierde plek. In de laatste speelronde die nog werd gespeeld stonden precies de wedstrijden van komende zaterdag op het programma. Apollo 8 won thuis met 3-2 van Eurosped en Sliedrecht Sport won op bezoek bij VC Sneek met 3-1. Bij de hervatting van het indoorvolleybal staan direct dezelfde ploegen tegenover elkaar.

Apollo 8 - Team Eurosped
Om 12.00 uur zaterdag nemen twee Twentse teams het tegen elkaar op. De ploeg uit Borne, Apollo 8, was goed op dreef in de kampioenspoule. Ze wonnen alle vier hun wedstrijden, ook van bekerwinnaar en de landskampioen van 2019 Sliedrecht Sport werd gewonnen. Apollo 8 zal zaterdag aantreden met enkele nieuwe gezichten die de stap vanuit de eigen opleiding hebben gemaakt. Zo zullen Marije ten Brink, Floor Steenwelle en Lisa Louwrink bij de selectie zitten. Ook trok Apollo Fleur Meinders en Daphne Knijff aan.

Apollo 8 oefende op 20 september tegen het Talentteam Papendal bij de presentatie van hun team. De wedstrijd ging verloren, maar op de site van Apollo staat te lezen dat de ploeg van trainers Thijs en Bart Oosting ondanks de nederlaag met vertrouwen uitkijkt naar de Supercup.

Team Eurosped uit Vroomshoop komt ook met veel nieuwe gezichten naar de Van der Knaaphal in Ede. Wies Bekhuis, Lieke Hilgenberg, Anneclaire ter Brugge, Evie van Kerkvoorde, Lisanne Baak, Laura Roelofs en Eline Geerdink sloten zich allemaal aan bij de ploeg van Diane Rademaker en Jan Berendsen.

In voorbereiding op het nieuwe seizoen en de Supercup speelde Team Eurosped een driekamp tegen VC Sneek en Regio Zwolle, wat een 2-1 winst en een 2-1 verlies opleverde. Op 17 september vertrok het team richting Frankrijk om in Nancy te oefenen tegen Nancy, Chamalièrs en Saint-Die. Van de eerste twee opponenten werd met 3-0 verloren, maar de laatste partij met dezelfde cijfers gewonnen. Ook Team Eurosped lijkt klaar voor de Supercup.

Sliedrecht Sport – VC Sneek
Om 14.30 uur neemt de bekerwinnaar van de laatste drie jaren het op tegen de club die daarvoor de beker nog wist te winnen in 2017, Sliedrecht Sport en VC Sneek. Als bekerwinnaar heeft Sliedrecht een klein voordeel, zij hebben de nummer 4 van de kampioenspoule geloot.

Sliedrecht Sport versterkte zich deze zomer met Kirsten Wessels en Rochelle Wopereis. Daarnaast komt Maureen van der Woude over van Hermes Oostende en vervangt Julia Joosten de gestopte Esther van Berkel. Sliedrecht Sport heeft zich als enige Nederlandse club ingeschreven voor Europees volleybal, in de CEV Challenge Cup nemen ze het, als alle maatregelen rondom corona het toelaten, in november op tegen Gran Canaria.

VC Sneek komt als de nummer vier van de afgebroken competitie de Supercup binnen, maar is zeker van plan zich te laten gelden tegen Sliedrecht Sport. Met drie nieuwe aanwinsten is de ploeg niet veel veranderd. Rixt van der Wal, Sanne de Ruiter en Wies van Solkema hebben zich in Friesland gemeld.

De ploeg van Jeffrey Scharbaai oefende in aanloop naar komend weekend onder andere tegen Apollo 8, Regio Zwolle, Set-up ’65, Eurosped, Dynamo Apeldoorn en Emlichheim. Ondanks de wisselende resultaten in de oefenserie is trainer/coach Scharbaai positief gestemd. “Ik ben heel positief gestemd over de meiden”, zegt hij op de site van VC Sneek. “Als ik zie hoe de meiden er fysiek bij staan dan ben ik daar heel blij mee”.

Programma

DatumTijdWedstrijd
Za. 03-1012:00Apollo 8 - Eurosped
Za. 03-1014:30Sliedrecht Sport - VC Sneek
Zo. 04-1013:00Damesfinale

Livestream
De wedstrijden om de Supercup moeten helaas zonder publiek worden gespeeld. Maar gelukkig worden ze allemaal live gestreamd op Volleybal.nl. De links naar de streams worden op een later moment gecommuniceerd.

Kijk hier voor meer informatie over de Supercup.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×