WK Beach U21 snel klaar voor Van Driel en Schoon

WK Beach U21 snel klaar voor Van Driel en Schoon

Op het WK Beachvolleybal onder 21 jaar in Thailand zijn Emi van Driel en Raisa Schoon al uitgeschakeld. De meiden van de Kadijk Beach University werden vanmiddag in het kwalificatietoernooi na een spannende driesetter uitgeschakeld door Rusland.

Emi van Driel en Raisa Schoon presteren al een aantal jaar sterk in de DELA Eredivisie Beach en de talenten van de Kadijk Beach University komen ook steeds meer op de internationale tour in actie. Zo wonnen ze nog het goud op de indoor World Tour in Göteborg en kwamen ze al op meerdere titeltoernooi in actie.

De meiden reisden deze week af naar Thailand om op het zand in Udon Thani weer te strijden met talenten uit de hele wereld. Van Driel is net 19 jaar en Schoon is nog 17, maar ze gingen vol voor de uitdaging op het WK onder 21 jaar. 

In de tweede ronde van kwalificatietoernooi stonden Van Driel en Schoon tegenover de Russische talenten Frolova en Ganenko. Die lieten in de eerste set zien dat ze veel in hun mars hebben, met sterk spel wonnen ze die eerste set met 21-14. 

Maar de meiden van de Kadijk Beach University toonden veerkracht in de tweede set. Ze lieten zien dat ze mentaal sterk zijn en wonnen na een gelijk opgaande strijd met 19-21 de tweede set. Helaas voor de Nederlandse dames wisten de Russinnen in de allesbeslissende derde set met 15-10 toe te slaan.

Een domper voor Van Driel en Schoon die dus na 1 wedstrijd al klaar zijn op het WK onder 21 in Thailand. Ze omschreven het zelf op social media: "In de derde set kwamen we net tekort tegen Rusland. Dat betekent dat het WK <21 al stopt voor ons. Maar snel de koppies omhoog, want volgende week spelen we al het EK <20 in Zweden."

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×