Het WK Volleybal voor vrouwen, een van de grootste sporttoernooien van deze eeuw gehouden in Nederland, verhuist van Gelderland naar Rotterdam. Vanaf 4 oktober speelt het Nederlands team verder in Rotterdam Ahoy voor een plaats bij de laatste acht. Tijdens de wedstrijd tegen België in het GelreDome werd Oranje gesteund door 10.000 fans en ook tegen Italië was het grootste theater van Nederland weer uitverkocht. Het relatief jonge team van Avital Selinger rekent, ook voor het spannende vervolg van het toernooi in Rotterdam, opnieuw op de massale steun van het Nederlandse publiek.

Het speelschema van Nederland in fase 2:

Schema Rotterdam

Koop hier je tickets voor de wedstrijden van Nederland in Rotterdam!

In totaal is het WK in Nederland in de eerste week bezocht door bijna 80.000 fans uit vele landen. Uiteraard komen de meeste bezoekers voor het Nederlandse team maar ook de wedstrijden van China, Brazilië, Turkije en Polen worden heel goed bezocht.

Het team van bondscoach Avital Selinger wordt in die tweede poulefase in Nederland, gekoppeld aan Argentinië, China, Brazilië en Japan. Vanuit de poule van Nederland gaan Italië, België en Puerto Rico mee naar Rotterdam. Een vergelijkbare poule met acht toplanden wordt ook in Polen georganiseerd. Met andere woorden: er zijn nog 16 landen over op dit WK.

In de eerste poulefase versloeg Nederland Kenia, Kameroen en Puerto Rico met klinkende cijfers. Nederland was na die wedstrijd tegen Puerto Rico met 9 punten uit 3 wedstrijden al zeker van kwalificatie voor de volgende ronde.

Tegen het sterke België had Oranje nog niet het juiste strijdplan gevonden. Vandaag was favoriet Italië met 1-3 te sterk voor Nederland. Het team van Avital Selinger opende deze wedstrijd niet sterk, maar wist de tweede set te winnen van de Italianen. In het uitverkochte GelreDome ging het dak eraf met de 10.500 toeschouwers. Vervolgens ging het lang gelijk op in de vierde set, maar uiteindelijk trok Italië in vier sets toch aan het langste eind. Nederland liet vanmiddag in ieder geval zien mee te kunnen met de wereldtop.

Oranje heeft nu al kippenvel bij een vol Ahoy

Het Nederlands vrouwenteam kijkt ernaar uit om in de nationale sporttempel Ahoy te spelen. Spelverdeelster Laura Dijkema licht toe: “Ik heb eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan het spelen in Rotterdam. Want we hebben natuurlijk de EK-finale in 2015 hier gespeeld en dat was een superuniek en gaaf moment. Voor de WK-kwalificatie waren we er ook, en toen hebben we ons gekwalificeerd voor het WK 2018, dus eigenlijk hebben we alleen maar heel veel succes geboekt in Rotterdam.”

Celeste Plak vertelt verder: “We waren omringd van alle kanten. Een uitverkocht Ahoy. 11.000 fans. Zoveel mensen die ons wilden zien en het wilden meemaken.”

Myrthe Schoot krijgt nog kippenvel als ze erover vertelt: “We kwamen binnen op het EK 2015, de hele zaal was Oranje. Het volkslied werd gespeeld en de muziek doofde langzaam uit en we zongen allemaal uit volle borst mee. Een heel bijzonder moment.”

Laura Dijkema besluit: “Ik denk dat het nu ook weer kan in Rotterdam tijdens het WK. Het zijn alleen maar topwedstrijden tegen de grote landen. Het WK gaat nu echt beginnen in Ahoy met al onze fans.”

Drie voor de prijs van twee

De Volleybaldames beginnen de tweede ronde op dinsdag 4 oktober. Om zeker te zijn dat de Nederlandse vrouwen weer op de massale steun kunnen rekenen, biedt de organisatie drie wedstrijden in Rotterdam Ahoy voor de prijs van twee. Er zijn vanaf nu voor de Oranjefans twee verschillende pakketten te koop:

PAKKETTEN

Uiteraard zijn er ook losse tickets te koop voor de wedstrijden van Nederland.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×