Drie beachvolleybalduo’s van Beachvolleybal Team Nederland hebben zich afgelopen nacht geplaatst voor het hoofdtoernooi in Cancun, Mexico waar het tweede van drie 4-sterrentoernooien op de FIVB World Tour wordt gespeeld. Bij de mannen hebben Stefan Boermans en Yorick de Groot zich gekwalificeerd, bij de vrouwen waren het Katja Stam / Raïsa Schoon en Emi en Mexime van Driel die zich verzekerden van een plekje in de poulefase.

Die drie teams voegen zich bij de drie koppels die automatisch geplaatst zijn voor het hoofdtoernooi: Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen, Christiaan Varenhorst / Steven van de Velde en Sanne Keizer / Madelein Meppelink.

Vrouwen
Twee van de drie Nederlandse teams die het kwalificatietoernooi speelden bij de vrouwen hebben de main draw gehaald. Katja Stam en Raïsa Schoon kenden een zeer goede start tegen de Cubaanse Leila / Maylen, die vorige week in de poulefase Keizer / Meppelink nog versloegen. De Cubaanse vrouwen kwamen er niet aan te pas, Stam en Schoon wonnen met 21-12, 21-19.

In hun tweede wedstrijd troffen ze Arvaniti / Karagkouni uit Griekenland die vorige week nog een negende plaats behaalden in Cancun. In een spannende pot waren ze met 23-21 en 21-19 te sterk.

Emi en Mexime van Driel vlogen uit de startblokken. Zij waren met hun krachtige spel veel beter dan het Tsjechische koppel Kvapilova / Kubickova. Het werd twee keer 21-16 voor de Nederlandse zussen. In hun tweede duel troffen ze het Russische duo Bocharova / Ganenko. Het werd een heuse nagelbijter, maar Emi en Mexime zegevierden in drie sets: 21-16, 17-21, 18-16.

Voor Marleen Ramond-van Iersel en Pleun Ypma viel het doek in de eerste ronde van kwalificatie, het Noorse duo Hjortland / Olimstad versloeg ze in drie sets: 19-21, 21-11, 15-10.

Speelschema poulefase vrijdag:

Nederlandse tijd

Team A

Team B

21.00 uur (veld 4)

Pavan/Melissa (CAN)

Emi van Driel

Mexime van Driel

22.00 uur (veld 3)

Clancy/Artacho del Solar (AUS)

Katja Stam

Raïsa Schoon

23.00 uur (veld 3)

Barbara/Carol (BRA)

Sanne Keizer

Madelein Meppelink


Mannen

Yorick de Groot en Stefan Boermans waren in hun eerste wedstrijd in de kwalificatie genadeloos tegen de nummer 21 van de wereld, de Russen Liamin en Myskiv. Ze wonnen met 21-11 en 21-13. In hun tweede partij wonnen ze de beslissende derde set met ruim verschil van de Italianen Windisch en Cottafava waardoor zij zich voor het hoofdtoernooi plaatsten. Het werd 26-24, 13-21, 15-6.

Jasper Bouter en Ruben Penninga speelden in de eerste ronde van kwalificatie een zeer spannende wedstrijd tegen het Zweedse duo Åhman / Hellvig. Ze kwamen in drie sets net tekort. 19-21, 21-16, 13-15.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich net als Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde direct geplaatst voor het hoofdtoernooi.

Speelschema poulefase vrijdag:

Nederlandse tijd

Team A

Team B

16.00 uur (veld 2)

Christiaan Varenhorst

Steven van de Velde

Semenov/Leshukov (RUS)

16.00 uur (veld 3)

Krasilnikov/Stoyanovskiy (RUS)

Stefan Boermans

Yorick de Groot

17.00 uur (veld 4)

Alexander Brouwer

Robert Meeuwsen

George/Andre (BRA)

Als de Nederlandse teams hun eerste poulewedstrijd winnen, spelen ze later vannacht nog voor een plek in de achtste finales. Bij verlies spelen ze voor doorgang in de tussenronde.

Livestream
Alle wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de FIVB. Kijk hier voor het actuele speelschema.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×