Zes Nederlandse topscheidsrechters in actie tijdens Volley2018

Zes Nederlandse topscheidsrechters in actie tijdens Volley2018

Het evenement van het jaar start dit weekend: Volley2018. Het DELA EK Beachvolleybal, EK jongens en het WK Zitvolleybal vinden in Nederland plaats en dat gaat een groot volleybalfeest worden. De Nederlandse teams gaan alles geven voor mooie prestaties voor het eigen publiek, maar er zijn ook maar liefst zes scheidsrechters die in eigen land op het hoogste niveau actief.

Voor het DELA EK Beachvolleybal heeft de Europese volleybalbond (CEV) drie Nederlandse scheidsrechters aangesteld inclusief een debutante. Simone Zwaga (29) mag voor het eerst fluiten op het Europees kampioenschap. De scheidsrechter uit Utrecht zal tijdens het toernooi in actie komen in Den Haag. Ze fluit al jarenlang in de eredivisie en is snel gegroeid in het internationale veld. In juni behaalde ze tijdens de World Tour in Baden haar FIVB status. Nu mag ze meteen fluiten op een mooi, groot titeltoernooi in eigen land.

Bas van der Meijden (41) uit Alkmaar is al sinds 2010 internationaal actief. Hij floot onder meer al de damesfinale tijdens het WK van 2015 in Nederland en heeft de ambitie om als scheidsrechter actief te zijn tijdens de Olympische Spelen van 2020. Tijdens het EK zal hij in Apeldoorn fluiten. En de derde Nederlandse scheidrechter op het DELA EK Beach is Marcel Haasnoot uit Katwijk aan Zee. Hij floot in 2009 al eerste Nederlandse volleybalscheidsrechter op een WK en zal nu op de bok staan in Rotterdam.

Ook bij het WK Zitvolleybal zijn er twee scheidsrechters uit eigen land actief. Een hele bijzondere ervaring zal dat worden want wie kan er nou zeggen dat hij in theaters scheidsrechter was? Gerard Broekema (48) uit Elburg is aangewezen voor het vrouwentoernooi en meldt zich op 12 juli in Arnhem en zal fluiten in Musis, een prachtig theater. Zijn collega Benno Meijer (44) uit Leersum gaat aan de slag bij het mannentoernooi in De Maaspoort te Venlo.

Op het EK Volleybal Jongens -20 jaar is er ook Nederlandse leiding. DaniĆ«l Jettkandt (39) uit Enschede fluit sinds 2014 internationaal en zal in Ede bij de jonge talenten in actie komen vanaf de scheidsrechtersstoel. 

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×