Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben in het Challenge-toernooi in La Paz (Mexico) net naast de zege gegrepen. Het Nederlandse duo verloor in de finale met 2-1 van de Spaanse Herrera/Gavira: 21-17, 15-21 en 15-12.

Stefan Boermans en Yorick de Groot stonden in het Mexicaanse La Paz voor het eerst sinds tien maanden weer samen op het zand tijdens een beachvolleybaltoernooi. De Groot liep vorig seizoen een hernia in zijn middenrug op en werkte de afgelopen maanden hard om fit deel te kunnen nemen aan de Beach Pro Tour. Het Nederlandse duo leverde een fantastische prestatie op het eerste Challenge-toernooi van het seizoen. Na twee overwinningen in de poulefase plaatste Boermans/De Groot zich als poulewinnaar voor de knock-outfase, waarin ze achtereenvolgens afrekende met Mol, H./Berntsen uit Noorwegen, de Amerikaanse Crabb, Tr./Brunner en Seidl, R./Pristauz uit Oostenrijk.

In de finale stuitte het Nederlandse duo voor de tweede keer dit toernooi op de Spaanse Pablo Herrera en Adrian Gavira. In de poulefase wonnen Boermans en De Groot het duel in drie sets en ook in de finale was een derde set nodig om tot een winnaar te komen. De eerste set ging met 21-17 naar de Spanjaarden, die in de tweede set direct een 4-0 voorsprong namen. Boermans en De Groot knokten zich echter terug in de wedstrijd en scoorden de vijf daaropvolgende punten. De Nederlanders bouwden hun voorsprong verder uit en gaven die niet meer uit handen. Met 15-21 verlengden ze de wedstrijd. In de allesbeslissende derde set lag het initiatief vanaf het begin bij de Spanjaarden. Herrera/Gavira kwam geen moment op achterstand en creëerde in de slotfase vier matchpoints. Daarvan verzilverde het ervaren duo hun tweede voor de overwinning: 15-12.