De Nederlandse zitvolleyballers zijn uitstekend begonnen aan het Europees Kampioenschap Zitvolleybal in het Turkse Kemer. Oranje won met 3-0 van Letland, en begon zo foutloos aan het toernooi. De Nederlandse vrouwen, die met een jonge onervaren selectie aan het EK zijn begonnen, verloren hun eerste twee wedstrijden.

EK Zitvolleybal Nederland Oekraine vrouwen

Vrouwen

De vrouwen mochten al om 8.30 uur Nederlandse tijd aantreden in Kemer. Tegenstander Italië bleek veel te sterk voor het team van bondscoach Hong Zhao. De eerste en de derde set gingen ruim verloren, alleen in de tweede set was het verschil enigszins draaglijk.

Ook tegen Oekraïne opende Nederland matig, maar hierna begon het beter te draaien bij Oranje. De jonge internationals begonnen beter te volleyballen in de tweede en derde set, en scoorden geregeld mooie punten. Toch was Oekraïne duidelijk nog een maatje te groot. Morgen staat de wedstrijd tegen Hongarije op het programma, een team dat Nederland beter zou moeten liggen.

Bekijk hier de wedstrijd tegen Oekraïne terug:

Mannen

De Nederlandse mannen keken in hun openingsduel in de eerste set tegen een 21-24 achterstand aan tegen Letland. De set leek verloren, maar niets was minder waar. Oranje toonde veerkracht, scoorde vijf punten op rij en eiste zo alsnog een 1-0 voorsprong op.

In de tweede en derde set gaf Nederland de winst niet meer uit handen. Morgen speelt de equipe van Hans Mater tegen Italië, dat vandaag met 3-0 van Oekraïne verloor.

Bekijk hier de wedstrijd tegen Letland terug:

Livestreams

Klik op deze link om het programma van de Oranje mannen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Klik op deze link om het programma van de Oranje vrouwen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Uitslagen vrouwen, zondag:

Nederland – Italië 0-3 (7-25, 11-25, 5-25)
Nederland – Oekraïne 0-3 (9-25, 15-25, 14-25)

Uitslag mannen, zondag:

Nederland – Letland 3-0 (26-24, 25-22, 25-21)

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×