De Nederlandse zitvolleyballers hebben vanmiddag de kwartfinale van het Europees Kampioenschap bereikt. Het team van bondscoach Hans Mater won in de achtste finale met 3-0 (26-24, 25-12, 25-20) van Slovenië. In de kwartfinale speelt Oranje donderdag om 16.15 uur (Ned. tijd) tegen het sterke Bosnië en Herzegovina.

Mannen

Bondscoach Hans Mater begon vandaag met: Tom Poortman, Timo Mans, Loek Hendrix, Thijs van den End, Geert van den Heuvel, Tobias Marseille en libero Robin van Damme. Robert-Jelle Breunesse nam vanaf de tweede set de positie van Thijs van den End over.

In de spannende eerste set vocht Slovenië zich knap terug van 23-20 naar 23-23. Nederland hield echter het hoofd koel, en won de set met 26-24 na een blok van Tom Poortman en Geert van den Heuvel.

Vanaf de tweede set had Nederland de wedstrijd volledig onder controle. Mede dankzij 19 punten van aanvoerder Loek Hendrix werd de 3-0 zege opgeëist en een plek in de kwartfinale veiliggesteld.

In de kwartfinale speelt Oranje donderdag tegen grootmacht Bosnië en Herzegovina.

Uitslag achtste finale mannen, woensdag:

Nederland – Slovenië 3-0 (26-24, 25-12, 25-20)

Bekijk hier de wedstrijd tegen Slovenië terug:

Nederland Rusland vrouwen

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen zijn er ook vandaag niet in geslaagd om een set te winnen op het EK. In de laatste poulewedstrijd was Rusland met 3-0 te sterk.

Oranje is als vijfde en laatste geëindigd in poule B. Het team van bondscoach Hong Zhao speelt vanaf morgenochtend verder voor plaats 9 t/m 11. De tegenstander op donderdagochtend is Kroatië. Deze wedstrijd begint om 09.00 uur Nederlandse tijd.

Uitslag laatste poulewedstrijd vrouwen, woensdag:

Nederland – Rusland 0-3 (12-25, 14-25, 14-25)

Bekijk hier de wedstrijd tegen Rusland terug:

Livestreams

Klik op deze link om het programma van de Oranje mannen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Klik op deze link om het programma van de Oranje vrouwen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×