Zuid-Korea, de gevaarlijke underdog op het OKT

Zuid-Korea, de gevaarlijke underdog op het OKT

Op papier is Zuid-Korea misschien wel de makkelijkste tegenstander op het olympisch kwalificatietoernooi, in de praktijk zal er niet zo over gedacht worden. De Koreanen bleken in het verleden een geduchte opponent voor Oranje. Een onberekenbaar team dat met snel en goed verdedigend spel een tegenstander kan ontregelen. Op 9 augustus opent Nederland het OKT tegen de Aziaten die vorig jaar nog zilver behaalden op de Asian Games.

Zuid-Korea is de nummer 24 van de wereld, Nederland bivakkeert na een sterk optreden op het WK van 2018 op de 15e plaats. De laatste ontmoeting tussen beide landen was in 2017, toen in de groepsfase van de World League groep 2 in het Zuiderpark in Den Haag werd gespeeld. Nederland won eenvoudig met 3-0. Grote man aan Nederlandse kant was Wouter ter Maat met zestien punten. In de World League van 2016 waren de Koreanen in vijf sets te sterk voor Oranje.

In de ruim twee jaar die volgden heeft Zuid-Korea wisselend gepresteerd. Voor de Nations League van 2018 kregen zij nog een uitnodiging, maar van de vijftien wedstrijden die ze speelden op het hoogste internationale niveau wonnen ze er slechts een. Van China werd met 3-0 gewonnen. Het gevolg van die ene winstpartij was dat Korea als laatste eindigde in de VNL en degradeerde.

In 2018 speelden de Koreanen verder nog de Asian Cup, waarin zij achtste werden. Op de Asian Games behaalde het team later die zomer een zilveren medaille, toen het verloor van Iran in de finale.

De belangrijkste speler van Zuid-Korea is Jiseok Jung, in de Nations League van 2018 scoorde hij in vijftien wedstrijden 141 keer. Voor zijn club Korean Air Jumbo’s was hij het afgelopen seizoen de topscorer.

Nederland en Zuid-Korea spelen op vrijdagmiddag 9 augustus om 16.00 uur de openingswedstrijd van het OKT. Er zijn nog kaarten te krijgen voor Rotterdam Ahoy, klik hier voor meer informatie. De wedstrijd wordt voor de thuisblijvers en vakantiegangers live uitgezonden op NPO1 bij NOS Studio Sport.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×