Sinds 17 december is het de teams uit de Eredivisie door het kabinet weer toegestaan om te trainen en om wedstrijden te spelen. In samenwerking met de Eredivisieorganisaties kwam de Nevobo snel in actie en al op nieuwjaarsdag werd de eerste officiële competitiewedstrijd gespeeld, tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo. Inmiddels zijn er alweer zeven Eredivisieduels gespeeld en sinds vandaag is het definitief dat 19 van de 20 Eredivisieteams de competitie hervatten.

Nauw overleg Nevobo en Eredivisieorganisaties
De afgelopen weken is de Nevobo constant in contact geweest met de Eredivisieorganisaties over de herstart van de competitie. Alle clubs committeren zich aan het strikte testbeleid en de andere protocollen die zijn opgesteld in samenwerking met NOC*NSF. Lees hier meer over het protocol Topcompetities.

Peelpush speelt niet
Enkele clubs twijfelden of zij in deze bijzondere tijd de competitie wilden hervatten. Vandaag is bekend geworden dat 19 van de 20 teams weer gaan spelen. Alleen Peelpush, dat uitkomt in de Eredivisie vrouwen, komt (voorlopig) niet in actie. Peelpush heeft na intensief overleg tussen speelsters, staf en bestuur de lastige afweging gemaakt om gedurende de lockdown niet te trainen en geen wedstrijden te spelen. Peelpush heeft de wens uitgesproken in een later stadium, als de omstandigheden dat rechtvaardigen, mee te spelen in de ‘degradatiepoule’.

De Nevobo heeft begrip voor het standpunt van Peelpush en heeft al in een eerder stadium gecommuniceerd dat er dit seizoen geen Eredivisieteams degraderen. De wens van Peelpush om in te stromen in de degradatiepoule wordt onderzocht, al dan niet door deelname buiten mededinging, aangezien de degradatiepoule onderdeel uitmaakt van de competitieopzet. Het spelen van wedstrijden is erg belangrijk voor de Eredivisieteams, ook met het oog op volgend seizoen.

Bielderman Koetsier/SSS
Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tussen Bielderman Koetsier/SSS en Active Living Orion op het programma. SSS, dat vorige week werd geconfronteerd met het overlijden van trainer/coach Olaf Ratterman, beslist morgen of deze wedstrijd doorgaat of niet. Indien SSS nog niet in staat is om deze wedstrijd te spelen, dan wordt deze later ingehaald.

Aangepaste opzet
De Eredivisie wordt dit seizoen aangepast afgewerkt. In de reguliere competitie spelen alle teams één keer tegen elkaar. Reeds gespeelde wedstrijden uit oktober blijven staan. Na de reguliere competitie gaat de top-4 verder in de kampioenspoule, de onderste vijf teams spelen de degradatiepoule (het Talentteam Papendal is uitgezonderd van nacompetitie). Die wordt gespeeld middels uit- en thuiswedstrijden. De beste twee teams van de kampioenspoule spelen een best-of-five play-off voor het landskampioenschap.

Livestream
De Eredivisiewedstrijden zijn live vanuit de huiskamer te volgen. Alle Eredivisiewedstrijden worden vanaf januari rechtstreeks uitgezonden op volleybal.nl. Enkele minuten voor aanvang van de wedstrijd start de livestream op de specifieke wedstrijdpagina. Lees hier meer over het volgen van de rechtstreekse uitzendingen. Let op: je dient te beschikken over een (gratis) Mijn Volleybal-account om de wedstrijden te bekijken.


Programma Eredivisie mannen deze week:

Datum

Tijd

Team thuis

Team uit

13 januari

19:00

Talentteam Papendal

VoCASA

16 januari

17:00

Draisma Dynamo

Talentteam Papendal

16 januari

17:45

ComputerPlan VCN

RECO ZVH

16 januari

19:30

Bielderman Koetsier/SSS *

Active Living Orion

16 januari

20:00

VoCASA

Sliedrecht Sport

16 januari

20:00

Taurus

Amysoft Lycurgus

* = onder voorbehoud


Programma Eredivisie vrouwen deze week:

Datum

Tijd

Team thuis

Team uit

13 januari

20:00

Eurosped

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

16 januari

17:00

Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65

FAST

16 januari

20:00

Laudame Financials VCN

Eurosped

16 januari

20:00

Sliedrecht Sport

VC Sneek

16 januari

20:00

Apollo 8

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×