Een recordaantal van 46 teams van 40 basisscholen trad afgelopen zaterdag in Houten aan voor de landelijke School Moves Volley finales. De eerste Nederlands kampioen in de nieuwe categorie, groep 8 niveau 6, werd de Alexanderschool uit Denekamp, dat de finale won van Branink uit Laren. Het brons in de hoogste categorie was voor het team van ’t Schrijverke uit Zoetermeer.

De winnaars van lokale scholentoernooien, georganiseerd door de plaatselijke verenging, speelden op één van de vier regionale kampioenschappen voor een startbewijs voor het NK. De top 3 van die regionale toernooien kwalificeerde zich voor het 9e NK SMV, dat net als vorig jaar in de Kruisboog in Houten werd gespeeld.

Nog 4 nationale titels
Het toernooi voor de groep 8-teams die niveau 4 van Cool Moves Volley speelden, werd gewonnen door OBS Dubbeldam (Dordrecht), 2e werd de Amstelschool uit Ouderkerk aan de Amstel. De Koningin Wilhelminaschool uit Ouderkerk aan de IJssel completeerde het podium in deze categorie.

Plaatsgenoot OBS de Schakel bleek over het sterkste team binnen groep 7 te beschikken. Het zilver was voor Den Dijk uit Volkel. De Johannes Calvijnschool sleepte de derde prijs in de wacht.

Van de teams afkomstig uit groep 6 bleek de ploeg van de Koningin Wilhelminaschool in de finale de sterkste, Willibrordus uit Bovenkarspel eindigde op de tweede plaats. De Oranje Nassauschool (Sliedrecht) veroverde het brons.

In de jongste categorie, groep 5, was het KC Valkenhorst (Assen) dat de nationale titel in de wacht sleepte door de finale te winnen van de school dat de meeste NK-teams leverde, de Klippeholm (Hoofddorp). OBS de Hasselbraam uit Leek maakte het rijtje prijswinnaars uit groep 5 compleet.

Klik hier voor alle uitslagen van het NK School Moves Volley 2019.