Abiant Lycurgus uitgeschakeld in CEV Cup

Abiant Lycurgus uitgeschakeld in CEV Cup

Abiant Lycurgus heeft zich niet geplaatst voor de volgende ronde van de CEV Cup. De landskampioen moest na het 3-1 verlies in Zwitserland nu met 3-0 of 3-1 winnen om een golden set af te dwingen. In Martiniplaza bleek Lindaren Volley Amriswil, met trainer Marko Klok en aanvaller Ewoud Gommans, weer te sterk: 1-3 (20-25, 15-25, 25-13, 21-25).

Lycurgus-trainer Arjan Taaij begon deze wedstrijd met Wytze Kooista, Frits van Gestel, Erik van der Schaaf, Niels de Vries, Dennis Borst, Stijn Held en Steven Ottevanger. In de eerste set ging het even gelijk op, maar al snel namen de gasten de regie in handen.

Amriswil wist een klein gat te slaan en dat was bepalend in de eerste set. Lycurgus was minder fel en de Zwitsers maakten het af met 20-25. Wel was er nog een mooi moment, een return. Bij 17-22 kwam Auke van de Kamp weer in de ploeg na een jaar blessureleed, hij scoorde meteen met een ace. Van de Kamp speelde vanaf halverwege de tweede set de rest van de wedstrijd.

De tweede set zal de Nederlandse kampioen snel willen vergeten. Lycurgus was kansloos, de ploeg van de Nederlandse trainer Marko Klok was veel sterker, vooral dankzij de ijzersterke service. Het werd heel snel 15-25. 0-2 in sets voor Amriswil, daarmee was de Europese uitschakeling voor Abiant Lycurgus een feit.

Een teleurstelling waar de Groningers wel goed mee omgingen. Ze gaven voor de 1500 enthousiaste toeschouwers nog 1 keer alles in de derde set. Er kwamen veel wissels in het veld bij de start van de derde set, Klok stuurde bijna een compleet nieuw team het veld in. Ook bij Lycurgus kwamen er wat andere spelers in.

Die waren enorm gretig en wilden nog wat laten zien. De ingevallen Hossein Ghanbari speelde erg goed en Kooistra scoorde ook veel. De ervaren speler werd topscorer van de wedstrijd met 26 punten. Het werd een set waarin de Groningers compleet domineerden: 25-13 winst.

Helaas voor het thuispubliek, die hoopten op een vijfde set, was de gretigheid er in de vierde set weer af. Lycurgus speelde nog wel goed, maar de wil om te winnen spatte er niet meer van af, dat was in de derde set juist zo belangrijk. Het tweede team van Amriswil wist met 21-25 te winnen en zo eindigde de Europese campagne van Lycurgus in de zestiende finale van de CEV Cup. 

Uitslag 1/16e finale CEV Cup mannen dinsdag 4 december:

Abiant Lycurgus - Lindaren Volley Amriswil 1-3 (20-25, 15-25, 25-13, 21-25)

 


Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×