Op het allerlaatste moment moest de bekerwedstrijd tussen Achterhoek Orion en Zaanstad verzet worden. In plaats van op zaterdag in Doetinchem werd er vandaag in Koog aan de Zaan gespeeld. Orion kwam er deze week pas achter dat ze te maken hadden met een dubbel geboekte accommodatie. Toch wisten de Achterhoekers ook in Noord-Holland te winnen met 0-3 (16-25, 20-25, 13-25).

Het was snel schakelen met deze bekerwedstrijd en gelukkig kon er gewoon dit weekend gespeeld worden. Het werd nu geen uit- maar een thuiswedstrijd voor Zaanstad. Ze hoopten dan ook dat ze met het thuisvoordeel voor een stunt konden zorgen, maar ze kwamen daar totaal niet voor in aanmerking.

In de eredivisie speelden ze een maand geleden nog een zeer spannende wedstrijd tegen elkaar, nu maakte de individuele klasse van Orion duidelijk het verschil. Zaanstad kon voor eigen publiek even bijblijven, maar als de gasten even een tempo hoger speelden, liep de thuisploeg achter de feiten aan.

Vooral de service, het hogere tempo en het meer gevarieerde spel maakte het verschil. Orion speelde goed en Zaanstad kwam alleen in de tweede set aan de 20 punten. Een duidelijke 0-3 zege voor Orion was her resultaat. 

Net geen stunt

De heren van Maatwerkers VCN waren dichtbij een grote stunt, maar de ploeg uit de topdivisie verloor nipt met 2-3 van VoCASA. 

Uitslagen 8e finale nationale beker heren:

Zaanstad - Achterhoek Orion 0-3 
SV Land Taurus - Abiant Lycurgus 0-3 
Peelpush - Coniche Zwolle 1-3 
Maatwerkers VCN - VoCASA 2-3
EVV Bultman-Hartholt - Sliedrecht Sport 0-3
Draisma Dynamo - Advisie/SSS 3-0
Zalsman Reflex - CAS-CRM/ZVH 3-2

Maandag:
Kenders Bouw-DIO/Bedum - NTC-Vastgoed Donitas

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×