Voor het derde opeenvolgende jaar staan Active Living Orion en Draisma Dynamo tegenover elkaar in de finale om het landskampioenschap. In een best-of-five serie, die zaterdag afgetrapt wordt in Doetinchem, gaan de teams bepalen wie zich tot kampioen van Nederland mag kronen.

Active Living Orion domineerde zowel het reguliere seizoen als de A-poule en bereikte na vijf intensieve wedstrijden tegen Numidia VC Limax de finale om de landstitel. Het team van Dirk Sparidans speelt de finale echter zonder één van hun sleutelspelers, passer/loper Tom Koops, die tijdens de derde wedstrijd van de halve finale geblesseerd raakte. Een cruciale rol is weggelegd voor diagonaalspeler Samuli Kaislasalo, die dit seizoen met 453 punten, waaronder 25 in de laatste halve finale, topscorer van de BetCity Eredivisie Mannen is.

De volleyballers van Draisma Dynamo, die als tweede eindigde in de reguliere competitie en deze positie in de A-poule behielden, kwamen in de halve finale tegen Nova Tech Lycurgus op een 2-0 achterstand, maar schakelden op het moment van de waarheid een tandje bij. Met drie opeenvolgende overwinningen wist de equipe van Redbad Strikwerda alsnog een plek in de finale veilig te stellen. Yannick Bak en Sjors Tijhuis speelden een sleutelrol in deze comeback en waren de topscorers voor Dynamo in alle drie de duels.

Orion heeft de overhand in de onderlinge confrontaties met drie overwinningen uit vier wedstrijden. De Doetinchemse ploeg weet uit ervaring dat deze resultaten geen garantie bieden voor de toekomst. Na twee jaar op rij de kampioenspoule te hebben gewonnen, maar de finale te hebben verloren tegen Dynamo, zijn ze vastberaden om revanche te nemen. Kan Orion de tweede prijs van het seizoen pakken of gaat Dynamo voor het derde jaar op rij met de titel aan de haal?

Programma play-offs
De eerste ploeg die drie overwinningen behaalt, wint het landskampioenschap. Bekijk hieronder het volledige wedstrijdschema!

Dag

Tijd

Teams

Za 20 april

18.00 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

Zo 21 april

16.00 uur

Draisma Dynamo - Active Living Orion

Wo 24 april

20.00 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

Vr 26 april *

20.00 uur

Draisma Dynamo - Active Living Orion

Zo 28 april *

13.30 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

* Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er nog geen team is met drie overwinningen.

Tickets & livestreams
Tickets voor de wedstrijden zijn te bestellen op de website van Orion en Dynamo. Alle duels zijn ook live te volgen via de livestream op nos.nl of volleybal.nl.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn